Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Enigma zilei de 24 aprilie: împotriva cui vor protesta reprezentanţii PLDM

© privesc.euProtest la Parlament, Platforma DA
Protest la Parlament, Platforma DA - Sputnik Moldova
Abonare
Membrii PLDM, cei care au mai rămas fideli liderului lor aflat acum la puşcărie, au declarat că vor veni şi ei să protesteze duminică, 24 aprilie, alături de Platforma DA. Rămâne de văzut dacă acest fapt le va aduce un plus de imagine organizatorilor.

După cum au anunţat pe reţelele de socializare unii fruntaşi ai partidului, aceştia vor veni să protesteze „împotriva capturării statului Republica Moldova".

PLDM cuprins de amnezie. Uită că a fost la guvernare

Întrebarea este dacă nu vor trebui cumva să protesteze împotriva lor înşişi. Pentru că statul Republica Moldova este capturat deja de mult timp, încă de pe când şeful lor, acuzat astăzi de corupţie, muncea spre binele patriei în fruntea Guvernului. Şi dacă ne amintim bine, atunci când au început protestele Platformei DA (pe atunci civică, iar acum formaţiune politică), PLDM era la guvernare. Şi nu oricum, ci chiar în fruntea Guvernului pe care mulţimile adunate în PMAN vroiau să-l dea jos, învinuindu-l de hoţie.

Премьер-министр Молдовы Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Politică
Liberal-democraţii defilează în pielea goală

Oare nu guverne conduse de liberal-democraţi au mimat reformele şi au înmulţit corupţia, încât s-a speriat şi Europa de povestea noastră de succes? Şi nu acea guvernare din care făceau parte şi liberal-democraţii a fost avertizată în repetate rânduri în legătură cu lipsa reformelor şi lipsa progreselor în lupta cu corupţia, ajungându-se până la tăierea finanţării pentru Moldova?

Pentru cine a uitat, la mitingul din 6 septembrie trecut, principalele lozinci scandate de protestatari au fost: „Jos oligarhii!", „Jos Guvernul!" şi „Daţi-ne ţara înapoi!". Însă la momentul respectiv, liderul PLDM, Vlad Filat, nu era considerat mai puţin oligarh decât Plahotniuc, de exemplu. Iar guvernul corupt care trebuia dat jos era condus de un liberal-democrat. La fel şi în cadrul acţiunilor organizate de Platforma DA în lunile mai şi iunie, protestatarii au cerut intensificarea luptei cu corupţia şi demisia guvernului. De ce nu au aderat atunci liberal-democraţii la manifestaţiile de protest?

Într-un comunicat remis acum câteva zile de PLDM se menţionează că „Membrii şi simpatizanţii Partidului Liberal Democrat din Moldova vor participa la protestul preconizat pentru duminică, 24 aprilie. După trei luni de activitate, actuala guvernare şi majoritate parlamentară şi-au demonstrat nelegitimitatea. Sub paravanul unei retorici pro-europene, situaţia în Republica Moldova continuă să se agraveze la toate capitolele vieţii publice".

Fără a face apologie actualei guvernări, încropită din transfugi de prin diferite partide de dragul menţinerii la putere, vom atenţiona cititorul asupra expresiei „continuă să se agraveze" de unde putem constata că semnatarii acestui comunicat recunosc că au pus şi ei umărul la degradarea situaţiei, iar acum aceasta continuă doar să se agraveze.

„Îngrijoraţi de capturarea tuturor instituţiilor statului, membrii şi simpatizanţii PLDM vor participa la protestul paşnic din 24 aprilie 2016, din Piaţa Marii Adunări Naţionale", se mai spune în comunicat.

Am vrea doar să le amintim nou-iviţilor revoluţionari că presa, analiştii politici vorbesc de ani buni despre faptul că puterea a capturat instituţiile statului. Cam de pe când acestea s-a instalat pe valul violenţelor din 7 aprilie 2009.

Sistemul bancar a fost distrus sub guvernarea PLDM.

Влад Филат 01/03/2016 - Sputnik Moldova
Politică
Dezvăluire: Filat şi alţii din PLDM au luat decizia privind acţiunile BEM

Acum trebuie să înţelegem că prin alăturarea lor la protestele organizate duminică de Platforma DA, liberal-democraţii încearcă să lustruiască imaginea partidului, să-i dea o alură de victimă nevinovată ex-premierului demis pentru corupţie Vladimir Filat. Adică, intenţia lor este să ne facă să uităm că au fost până mai adineauri parte a aceste guvernări corupte şi că anume cu girul lor s-au produs cele mai mari fraude din sistemul bancar.

Dar oare nu un fost exponent al PLDM era la acea perioadă „un simplu prim-ministru" care nu ştia ce hârtii semnează? Şi nu anume Filat ar fi beneficiat de banii scoşi de la BRM, de exemplu? Nu o spunem noi, o spun cei din anturajul liderului PLDM, ba chiar şi rudele acestuia.

Dar, cine ştie, poate că mâine liberal democraţii îşi vor face „mea culpa" şi o vor începe cu: „am furat" şi cu „mă lepăd".

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu opinia redacţiei.

Fluxul de știri
0