Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Va candida sau nu la prezidenţiale: ce spune Andrian Candu

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПарламент Молдовы
Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepreşedintele PDM, Andrian Candu, a declarat că democraţii vor lupta pentru funcţia supremă în stat.

CHIŞINĂU, 22 apr – Sputnik. PDM nu a luat încă o decizie în privinţa candidatului la funcţia de preşedinte al ţării, a declarat la postul public de televiziune preşedintele Parlamentului Andrian Candu, vicepreşedinte al Partidului Democrat. 

„Încă mai este timp ca partidul să se determine cine va fi candidatul şi cum merge în campanie. PDM încă nu a desemnat pe nimeni, dar evident că partidul va lupta pentru prezidenţiale”, a declarat Candu.

alegeri, выборы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce vârstă va trebui să aibă viitorul preşedinte, vezi ce au propus deputaţii

Parlamentul urmează să adopte în lectură finală modificări la Codul Electoral ce se referă la alegerea preşedintelui ţării, doar după avizul pe care îl va primi de la Comisia de la Veneţia. Expertiza juriştilor Comisiei de la Veneţia urmează să fie efectuată la finele acestei primăveri, începutul verii.

Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale prevederile legii de revizuire a Constituţiei referitoare la modul de alegere a preşedintelui ţării de către Parlament cu votul a 61 de deputaţi şi a stabilit că şeful statului trebuie să fie ales prin vot direct, universal şi secret.

În contextul hotărârii Curţii Constituţionale, Parlamentul a decis că alegerile prezidenţiale directe se vor desfăşura la 30 octombrie.

Fluxul de știri
0