Europarlamentar: UE șantajează țările membre, iar moneda Euro a fost o greșeală

© SputnikParlement européen à Strasbourg
Parlement européen à Strasbourg - Sputnik Moldova
Abonare
„Din punct de vedere economic, Uniunea Europeană este un eşec absolut. Efectul e devastator... UE impune directivele economice prin șantaj împotriva democrației și prosperității popoarelor", a spus europarlamentarul francez Marine Le Pen sâmbătă la Sinaia.

BUCUREŞTI, 18 Apr — Sputnik. La conferința naționaliștilor europeni susținută la Sinaia s-a cerut o altă formă de cooperare între state, în opinia participanților, actuala ordine mondială fiind depășită de situație.

"Din punct de vedere economic, UE este un eșec absolut. Efectul e devastator. Acesteia nu-i pasă de prosperitatea națiunilor. Moneda euro a fost o mare greșeală cu consecințe grele. Însă, UE refuză să recunoască acest lucru", a declarat Președintele Frontului Național din Franța, Marine Le Pen, prezentă la reuniune, scrie Adevarul.

Второй тур региональных выборов во Франции - Sputnik Moldova
Le Pen la Sinaia: contestatarii mei sunt multinaționalele antidemocratice

Sâmbătă la Sinaia, România, s-a desfășurat conferința internațională "Europa noastră — Europa Națiunilor", la care au fost prezenți mai mulți lideri ai partidelor naționaliste din Europa. Evenimentul a fost organizat de europarlamentarul român Laurențiu Rebega, care a fost ales președintele noului partid Forța Națională.

Uniunea Europeană impune directivele economice prin șantaj împotriva democrației și prosperității popoarelor, iar acordul Uniunii Europene cu Turcia este o catastrofă, a spus Marine Le Pen sâmbătă la Sinaia.

„Instituţiile europene supun statele naţionale unui şantaj permanent, cum s-a întâmplat cu Grecia, cu Portugalia, ameninţând că închid robinetul cu bani dacă iau decizii în contradicţie cu dogmele UE. Aşa ceva este de neacceptat, de nesuportat".

Marine Le Pen on France 5, Paris, France - 23 Nov 2014 - Sputnik Moldova
Marine Le Pen: fiecare țară trebuie să decidă dacă vrea sau nu să rămână în UE

Ea a mai subliniat că UE este Uniunea Sovietică Europeană pentru că distruge identitatea popoarelor, liberatea şi democraţia. Statele suverane trebuie să fie cele care decid doar pentru interesul lor, nu pentru interesul lobby-ului corporatist.

"Eu sunt pentru o lume cu mai mulţi poli de putere. Iar fiecare ţară să fie lăsată să decidă cum vrea să aibă relaţii cu alte state. Trebuie să pacificăm relaţiile cu Rusia. Evident, după mine, Europa are tot interesul de a reînnoda relaţiile economice cu Rusia", a punctat Le Pen.

Marine Le Pen a ţinut să adauge că nu e vorba de o relaţie de supunere faţă de Rusia, ci de o relaţie de egalitate şi de respect. 

Fluxul de știri
0