Marine Le Pen: fiecare țară trebuie să decidă dacă vrea sau nu să rămână în UE

© Photo : Rex FeaturesMarine Le Pen on France 5, Paris, France - 23 Nov 2014
Marine Le Pen on France 5, Paris, France - 23 Nov 2014 - Sputnik Moldova
Abonare
„Este nevoie de un alt model de cooperare între oameni, trebuie respectată istoria lor, suveranitatea lor, libertatea lor", a declarat președintele Frontului Național din Franța în cadrul conferinței de la Sinaia.

CHIȘINĂU, 18 apr — Sputnik. Președintele partidului de dreapta Frontului Național din Franța a pledat sâmbătă, în cadrul unei conferințe la Sinaia, România, pentru ca fiecare țară să poată, la fel ca și Marea Britanie, să decidă dacă vrea sau nu să rămână în Uniunea Europeană, scrie Sputnik France.

„Marea Britanie va vota peste două luni, este un moment cheie pentru istoria europeană", a declarat Marine Le Pen, referindu-se la referendumul privind așa-numitul „Brexit", care se va decide viitorul european al Regatului Unit.

Французский политик Мари Ле Пен - Sputnik Moldova
Marine Le Pen a salutat lansarea noului partid naționalist în România

„Sper că francezii vor avea de asemenea o ocazie similară într-un viitor apropiat. Eu doresc ca fiecare popor să se poată exprima asupra acestui subiect", a adăugat ea.

Marien Le Pen a participat la o conferință organizată de Laurențiu Rebega, europarlamentar român, vicepreședinte al grupului de extremă dreaptă din parlamentul European „Europa Națiunilor — Europa Libertăților".

„Nici o criză nu a fost rezolvată" de către Uniunea Europeană a punctat Marine Le Pen, citată de AFP, referindu-se la migranți, dar și la economie. Ea a mai precizat că „este nevoie de un alt model de cooperare între oameni, trebuie respectată istoria lor, suveranitatea lor, libertatea lor".

La eveniment organizat la Sinaia, oraș turistic din Carpații României, au participat și alți reprezentanți ai mișcării extremei drepte europene, inclusiv din Liga Nordului italiană sau FPÖ austriac.

Fluxul de știri
0