Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Timofti refuză să fie preşedinte interimar

© Preşedinţia Republicii MoldovaNicolae Timofti
Nicolae Timofti - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedinţia, se pare, este deranjată de controversele legate de durata mandatului actualului şef al statului, Nicolae Timofti. Instituţia a decis să facă unele precizări.

CHIŞINĂU, 5 apr – Sputnik. Principalul motiv pentru care Preşedinţia a decis să facă precizări cu privire la mandatul lui Nicolae Timofti este faptul că mai mulţi reprezentanţi ai presei, dar şi unii formatori de opinie, susţin că după 23 martie actualul şef al statului va exercita interimatul funcţiei.

Timofti Тимофти - Sputnik Moldova
Politică
Lui Timofti i s-a explicat pe îndelete câte zile va mai fi preşedinte

„Atenţionăm opinia publică, că domnul Nicolae Timofti îşi exercită mandatul până la depunerea jurământului de către preşedintele nou-ales, în conformitate cu prevederile articolului 80 alin. (2) din Constituţie, dar şi cu hotărârile Curţii Constituţionale din  14 decembrie 2000 şi 16 martie 2016”, se spune într-un comunicat difuzat de Preşedinţie.

Instituţia a mai ţinut să amintească opiniei publice că „în această perioadă Preşedintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, se va afla în exerciţiul funcţiei, dar nu în „interimatul funcţiei”, situaţie distinctă de cea a continuării mandatului de către titular până la alegerea succesorului de funcţie”.În această perioada mandatul Preşedintelui este unul plenipotenţiar, nefiind limitat în nici un fel, a punctat sursa oficială.

Fluxul de știri
0