Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alegerile prezidenţiale vor costa 100 de milioane de lei

© Sputnik / Evghenii PanasencoBani
Bani - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru organizarea a două tururi de scrutin prezidenţial în Republica Moldova, va fi necesară suma de 100 de milioane de lei.

CHIŞINĂU, 4 apr – Sputnik. Alegerea directă a preşedintelui ţării va costa în jur de 100 de milioane de lei. Calculele au fost făcute pentru două tururi de scrutin, a declarat preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan.  

Andrian Candu, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Candu: noul preşedinte va avea o mare responsabilitate pe umeri

Parlamentul a decis vinerea trecută că alegerile prezidenţiale directe se vor desfăşura la 30 octombrie. Deputaţii au luat această decizie după ce la 4 martie Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale prevederile legii de revizuire a Constituţiei referitoare la modul de alegere a preşedintelui ţării de către Parlament cu votul a 61 de deputaţi.

La 18 martie, Parlamentul a creat un grup de lucru care va avea misiunea de a elabora modificările şi completările la Codul Electoral conform noilor exigenţe şi pentru a elimina orice contradicţie din legislaţia electorală cu privire la alegerile prezidenţiale.

La 23 martie, mandatul preşedintelui Nicolae Timofti a expirat.

Fluxul de știri
0