Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Candu: noul preşedinte va avea o mare responsabilitate pe umeri

© Parlamentul Republicii MoldovaAndrian Candu, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova
Andrian Candu, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Candu: noul preşedinte, indiferent că va fi bărbat sau femeie, va avea o mare responsabilitate pe umeri

CHIȘINĂU, 7 mar – Sputnik. Criza politică va putea fi depăşita în 2016 din combinaţia a doi factori: reuşita Guvernării şi un Preşedinte nou, care să fie expresia voinţei populare. De această părere este președintele Parlamentului Andrian Candu, care a scris pe blogul său că dacă cei doi factori merg în paralel, Moldova şi cetăţenii au numai de câştigat. 

”A sosit momentul să nu mai cădem pradă demonizărilor politice, ci să dăm prioritate construcţiei în interes national. Tentaţia atacului reciproc e una greşită, ne întoarcem la povestea pierzătoare din trecut. Cu bun simţ şi fapte concrete, putem recredibiliza sistemul politic naţional: nu mai e loc de circ, oamenii s-au săturat pe bună dreptate, vor responsabilitate”, susține Candu.

În opinia sa, un prim semnal sunt propunerile de candidaţi pentru Preşedinte din partea variilor partide. 

Андриан Канду - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Candu a spus când vor avea loc alegerile prezidențiale

”E important să fie înaintaţi oameni care corespund profilului prezidenţial şi care pot reda cetăţenilor speranţa într-o Moldovă mai bună. În rest, facă-se voia cetăţenilor”, afirmă președintele Parlamentului.

”Moldovenii doresc un Preşedinte ales direct, este un lucru evident atât din sondaje cât şi din cerinţele străzii în ultimele luni. Noul Preşedinte, indiferent că va fi bărbat sau femeie şi indiferent de faptul că e candidat independent sau fost membru de partid, va avea în urma alegerilor care se vor organiza în următoarele luni o mare responsabilitate pe umeri: aceea de a reda speranţa societăţii noastre cu privire la viitor”, conchide șeful forului legislativ.

Curtea Constituţională a decis: viitorul Preşedinte al Moldovei va fi ales prin vot direct.


Fluxul de știri
0