Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Decis: la 30 octombrie vom fi chemaţi să ne alegem preşedintele

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент заседание 11.03.2016
Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Proiectul de hotărâre privind stabilirea datei alegerilor prezidenţiale a fost votat vineri de Parlament. Pentru desfăşurarea alegerilor prezidenţiale în septembrie curent au votat majoritatea deputaţilor.

CHIŞINĂU, 1 apr – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova a decis că la 30 octombrie 2016 vom avea alegeri prezidenţiale care se vor desfăşura în cadrul unui scrutin naţional direct. Decizia a fost luată după prezentarea unui proiect de hotărâre a Parlamentului de către deputatul democrat Sergiu Sîrbu.

Dezbaterile în Parlament pe marginea acestui subiect au fost de durată. Opoziţia a cerut ca alegerile prezidenţiale să fie organizate mai devreme şi anume în două luni după expirarea mandatului actualului şef al statului.

Парламент - Sputnik Moldova
Politică
Stabilirea datei prezidenţialelor la 1 aprilie: suspiciuni de glume şi minciuni

La rândul lor, semnatarii iniţiativei au adus argumente de oportunitate şi au invocat recomandările Comisiei de la Veneţia.

Proiectul de hotărâre a fost elaborat de către un grup de patru deputaţi din diferite grupuri parlamentare. Informaţia a fost confirmată anterior pentru Sputnik de unul dintre semnatarii proiectului, deputatul Igor Vremea.

Iniţiativa a fost semnată de deputaţii Sergiu Sârbu, Roman Boţan, Igor Vremea şi Ştefan Creangă.

„Proiectul urmează să fie examinat în şedinţa de vineri a Parlamentului. Dacă proiectul va fi aprobat campania electorală pentru alegerile prezidenţiale urmează să demareze la începutul lunii septembrie”, a declarat Vremea în ajun.

La începutul lunii martie, Curtea Constituţională a decis ca preşedintele Republicii Moldova să fie ales direct de către popor.

Fluxul de știri
0