Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Stabilirea datei prezidenţialelor la 1 aprilie: suspiciuni de glume şi minciuni

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Cel puţin doi deputaţi din Parlamentul Republicii Moldova sunt de părerea că stabilirea datei alegerilor prezidenţiale directe ar trebui să se facă la o altă dată decât 1 aprilie.

CHIŞINĂU, 1 apr – Sputnik. Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Valeriu Ghileţchi, a propus ca votarea pentru stabilirea datei alegerilor prezidenţiale directe să aibă loc în altă zi, dat fiind faptul că azi e data de 1 aprilie, zi în care se fac glume.

„Să nu fie luată cumva drept o glumă stabilirea datei alegerilor prezidenţiale în această zi”, a declarat Valeriu Ghileţchi.

alegeri, выборы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Parlamentul decide vineri dacă prezidenţialele vor avea loc la 30 octombrie

De asemenea, Ghileţchi a propus ca mai întâi Parlamentul să voteze amendamentele necesare la legislaţie în vederea racordării acesteia la mecanismul de alegere a preşedintelui în cadrul unui scrutin universal.

„Ţara a aştept 16 ani revenirea la alegerea directă a preşedintelui şi acum să o votăm chiar la 1 aprilie?”, a întrebat Valeriu Ghileţchi.

Opinia acestuia a fost susţinută de deputatul liberal-democrat Chiril Lucinschi:

„Unii fac glume, alţii chiar spun minciuni în această zi. Ar fi bine să stabilim data alegerii preşedintelui într-o altă zi”, a opinat Lucinschi.

Pe de altă parte liderul PDM, Marian Lupu, a declarat că azi Parlamentul a votat şi alte proiecte de legi, inclusiv modificări la Codul muncii. Dânsul a propus să nu se facă asocieri între proiectele votate la 1 aprilie de Parlament şi conţinutul acestora.

Fluxul de știri
0