Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul decide vineri dacă prezidenţialele vor avea loc la 30 octombrie

© Sputnikalegeri, выборы
alegeri, выборы - Sputnik Moldova
Abonare
Alegerile directe ale preşedintelui ţării ar putea ave aloc la 30 septembrie. Parlamentul are pe ordinea de zi a şedinţei de vineri un proiect de lege în acest sens, semnat de patru deputaţi.

CHIŞINĂU, 31 mar – Sputnik. Un grup de lucru din Parlament a înregistrat joi un proiect cu privire la stabilirea datei alegerilor prezidenţiale la 30 octombrie 2016. Informaţia a fost confirmată pentru Sputnik de unul dintre semnatarii proiectului, deputatul Igor Vremea.

Iniţiativa a fost semnată de patru deputaţi, printre care democratul Sergiu Sârbu, liberalul Roman Boţan şi neafiliaţii Igor Vremea şi Ştefan Creangă.

„Proiectul urmează să fie examinat în şedinţa de vineri a Parlamentului. Dacă proiectul va fi aprobat campania electorală pentru alegerile prezidenţiale urmează să demareze la începutul lunii septembrie”, a declarat Vremea.

La începutul lunii martie, Curtea Constituţională a decis ca preşedintele Republicii Moldova să fie ales direct de către popor.

Fluxul de știri
0