Traian Băsescu, creația perfectă a sistemului

© AFP 2022 / ABBAS MOMANITraian Băsescu Траян Бэсеску
Traian Băsescu Траян Бэсеску - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Traian Băsescu este produsul comunismului, un produs toxic perfecţionat de capitalism. Băsescu nu e oricine, ci principalul pion în Europa de Est al asasinilor economici globali.

Editorial de Ilie Catrinoiu

Nu peste multe decenii istoricii vor scrie despre Traian Băsescu ca despre cel mai mare manipulator al maselor, cel mai corupt şi cel mai ticălos produs politic al comunismului şi capitalismului. Traian Băsescu nu este vreo personalitate a istoriei şi nici vreo gândire de geniu politic. Personalitățile istoriei şi geniile politice sunt oameni cu viziune, spirite care rup sistemele sociale incompatibile cu natura umană şi creează sisteme sociale noi în care nevoia de putere a persoanei e compatibilă cu exigenţa libertăţii celorlalţi; asemenea oameni însă sunt rari, iar la scară istorică nu se manifestă decât atunci când sună ceasul.

Traian Băsescu Траян Бэсеску - Sputnik Moldova
Traian Băsescu, neliniștit din cauza dosarelor de la DNA

Spiritele care creează istoria au în primul rând un bagaj cultural foarte solid. Viziunea rezultă întotdeauna din educaţia înaltă. Succesul personalităţilor istorice nu se construieşte niciodată pe manipularea maselor, ci pe conjunctura istorică; ceea ce nu înseamnă că masele nu sprijină şi genii politice. Sprijină, dar nu pe fundamentul manipulării lor, ci pe dorinţa eliberării. Conjunctura istorică şi dorinţa maselor de a se elibera sunt întotdeauna fenomene spontane. Ele pur şi simplu explodează, nu pot fi regizate şi absolut deloc controlate.

Traian Băsescu este produsul comunismului, un produs toxic perfecţionat de capitalism. Comunismul şi capitalismul sunt sisteme sociale care favorizează gigantismul în detrimentul fiinţei umane. În capitalism, ca şi în comunism, omul e o rotiţă a sistemului, o rotiţă a gigantismului, nu o fiinţă liberă. Din comunism românii au ieşit lobotomizați, perfect pregătiţi psihologic şi mental pentru capitalism: o gloată de sclavi scandalagii pentru care solidaritatea în muncă nu are nicio valoare, iar revoluţia întoarcerii la origini pentru un viitor mare nu are niciun sens. Aşa sunt românii ieşiţi din comunism, aşa e şi Traian Băsescu. Secretul succesului în manipularea maselor i se trage lui Băsescu din structura sa nevrotică de scandalagiu cu ştaif. Iar Băsescu a manipulat la maxim această slăbiciune proprie popoarelor distruse şi naţiunilor eşuate.

Traian Băsescu şi Dmitri Medvedev la Summit-ul privind securitatea nucleară, Seul - Sputnik Moldova
Opinie: Băsescu promovează un unionism lipsit de proiect

Nu vreau să spun că doar Băsescu e creaţia sistemului; toată clasa politică e creaţia sistemului. Doar că Băsescu este emblematic, ca şi Isărescu. De ce este emblematic? Pentru că a fost mereu la putere, a controlat şi controlează totul de mai bine de 35 de ani. Sigur vi-l aduceţi aminte pe Traian Ungureanu în primul an de mandat prezidenţial al lui Băsescu (în 2004), într-o emisiune la Realitatea TV, în care afirma cu convingere de mitoman că Băsescu e singurul politician român a cărui ascensiune fulminantă în politică este muncită de la zero.

Într-adevăr, un mare zero; dar un zero în creierul ticăloşilor! Să ne uităm puţin pe CV n-ar strica.

În 1989 Băsescu devine director general al Inspectoratului pentru Navigaţie Civilă în cadrul Ministerului Transporturilor, în cabinetul Dăscălescu al regimului Nicolae Ceauşescu, functie pe care a îndeplinit-o până la așa-numita revoluție din decembrie 1989. Apoi Băsescu a fost pe rând: 1. subsecretar de stat în Ministerul Transporturilor în primul guvern de după decembrie 1989 (guvernul Petre Roman 1); 2. Ministru al Transporturilor în guvernul Petre Roman 2 (30 aprilie 1991 — 16 octombrie 1991) şi în guvernul Theodor Stolojan (16 octombrie 1991 — 19 noiembrie 1992); 3. Între 1992 şi 1996 a fost deputat de Vaslui din partea FSN-ului; 4. între 1996 şi 2000 a fost iarăşi ministrul Transporturilor în guvernele Ciorbea, Radu Vasile şi Isărescu; 5. între 2000 şi 2004 a fost primar al Capitalei; 6. între 2004 şi 2014 a fost preşedinte al României, iar din 2015 este preşedinte al MP.

Ilie Catrinoiu - Sputnik Moldova
Intelectualii crimei organizate

Nu degeaba am enumerat "ascensiunea de la zero" a lui Băsescu. Ea arată că Traian Băsescu a fost la putere în absolut toate guvernele României ultimului sfert de secol, ca şi Mugur Isărescu. Flota României s-a dată treptat în toată această perioadă, între aprilie 1991 şi august 2000, pentru ca să ne spună DNA în septembrie 2007, tocmai în timpul mandatului de preşedinte, că numitul Băsescu Traian n-a adus absolut niciun prejudiciu statului român.

Toate aceste fapte arată că Băsescu nu e oricine, ci principalul pion în Europa de Est al asasinilor economici globali. Faptul că Băsescu se luptă şi azi pentru putere, deşi dacă ar fi avut puţină înţelepciune s-ar fi retras liniştit din politică după 10 ani de preşedinţie, trădează trecutul său murdar. Adevărul e că nu te lasă destinul să renunţi la putere când iţi priveşti trecutul din dosarele pline de bube şi puroi. Corupţia mare şi asasinatul economic sunt fapte de trădare naţională, iar pedeapsa lor e maximă când sună ceasul.

Marele vis al lui Băsescu e crearea Statelor Unite ale Europei, dictatura ultimă şi utopia neghiobilor, aceeaşi mascaradă gigantică de sărăcire extremă a popoarelor ca şi defuncta URSS. După cum spuneam, Băsescu e produsul comunismului şi perfecţiunea capitalismului, începutul şi sfârşitul celor două sisteme gigantice şi inumane. Îngrijorat că economia globală nu mai creşte şi lumea ar putea intra în colaps total, Băsescu scrie pe pagina sa de Facebook în 23 martie, că "soluţia pentru a ne garanta pacea pe termen lung este una singură, şi anume accelerarea fără precedent a proceselor de integrare, inclusiv a integrării structurilor militare şi de securitate, pînă la realizarea în termen relativ scurt a Statelor Unite ale Europei".

Hai s-o vedem şi p-asta!

Ilie Catrinoiu este critic social şi membru fondator al Ligii Distributiste Române Ion Mihalache. El scrie despre politică, economie şi cultură dintr-o perspectivă creştină.

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu poziția redacției Sputnik Moldova.

Fluxul de știri
0