Traian Băsescu, neliniștit din cauza dosarelor de la DNA

© AFP 2024 / GEORGES GOBETTraian Băsescu Траян Бэсеску
Traian Băsescu Траян Бэсеску - Sputnik Moldova
Abonare
Traian Băsescu declară că DNA oferă protecție delatorilor, iar Președintele Fundației Europene pentru Bună Guvernare și Prevenirea Corupției (EurHONEST), Florin Ghiulbenghian, acuză intervenții ale lui Traian Băsescu în dosare DNA, dar și complicitate în asasinarea lui Marta Codruț, fost șef de cabinet al lui Sorin Blejnar.

BUCUREȘTI, 25 Mar — Sputnik.  Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a lansat în ultimele zile mai multe atacuri la adresa DNA pe pagina personală de Facebook, după ce a fost acuzat de Alina Măgureanu și Florin Ghiulbenghian de mai multe fapte penale.

Băsescu e de părere că DNA a început să instruiască delatori în Romania. Fostul președinte atacă dur instituția pe care tocmai el a creat-o, afirmând că nu a luat partea lui Crin Antonescu în dosarul din 2005-2006 pe care acesta îl avea la DNA.

Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Traian Băsescu va fi verificat de SIS-ul Moldovei

„DNA confirmă prin tăcere că i-a instruit pe delatori. Mafiotul denunțător este astăzi regele DNA. Fosta noră a domnului Măgureanu, alături de un oarecare Ghiunbenchian, a umplut televiziunile cu conținutul unor delațiuni pe care le-au livrat sub formă de denunț și la DNA. Din aceste denunțuri aflu că am făcut trafic de influență la Daniel Morar pentru a-l proteja pe Crin Antonescu sau că am știut despre uciderea lui Marta sau că Dragoș Dobrescu și Walter au finanțat campania mea electorală. Toate sunt minciuni, dar nu asta este problema mea și a noastră. Este adevărat că mafioții au dat politicienilor bani din care aceștia au cumpărat în campanii electorale pui, ulei, mici, geci, pixuri, găleți etc. Este adevărat că așa a fost până acum politicianul și așa a fost electoratul. Dar mafiotul? El are în continuare vilă la Monaco, avion privat, face vacanțe de sute de mii de euro și are sute de milioane în conturi. În timp ce politicianul are cătușe, procurorul are glorie, iar cetățeanul a rămas tot sărac" a comentat fostul președinte pe Facebook.

Alina Măgureanu, fosta nora a lui Virgil Măgureanu, a declarat în denunțul făcut la DNA că autorii asasinatului lui Codruț Marta sunt Dobrescu Dragoș și Schwartzenberg Elan, iar la discuția în care se vorbea despre eliminarea lui Marta a asistat și un ofițer SRI. În acuzațiile aduse de Florin Ghiulbenghian, președintele EurHONEST vorbește despre o înțelegere dintre Crin Antonescu și Traian Băsescu din anul 2007, relatează Digi24.ro.

„Moldoveanu Daniel (fost consilier prezidențial, n.r.) mi-a comunicat în câteva zile despre dorința lui Traian Băsescu referitoare la o tăcere timp de un an de zile a lui Crin Antonescu, în schimbul intervenției la DNA despre oprirea dosarului penal referitor la Parcul Herăstrău (…) Moldoveanu Daniel s-a exprimat în mod direct în legătură cu faptul că va discuta cu Daniel Morar, procuror-șef al DNA în acea perioadă, în legătură cu blocarea dosarului și mi-a solicitat să îi comunic acest lucru lui Crin Antonescu”, a scris Florin Ghiulbenghian.

Băsescu e de părere că atacurile la adresa sa și la Daniel Morar au fost orchestrate din singurul motiv că judecătorul CCR a îndrăznit să corecteze derapajele de la Constituție ale instituțiilor de forță.

 

Fluxul de știri
0