Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Efectul marşului unirii: socialiştii cheamă la mobilizare generală

© Sputnik / Мирослав РотарьМарш унионистов 27 марта
Марш унионистов 27 марта - Sputnik Moldova
Abonare
După ce duminică la Chişinău a fost organizată o manifestaţie publică, la care au fost scandate lozinci unioniste, PSRM a reacţionat, îndemnând cetăţenii moldoveni să se solidarizeze în cadrul mai multor iniţiative ample menite să apere statul Republica Moldova.

CHIŞINĂU, 28 mar – Sputnik. Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a făcut public un apel, prin care „cheamă la mobilizare generală împotriva unioniştilor şi anunţă acţiuni masive pentru apărarea statalităţii”.

Марш унионистов 27 марта, шествие - Sputnik Moldova
"Unionismul" în Moldova - lecţia 27 martie

În comunicatul difuzat de PSRM se menţionează că, în săptămânile ce urmează, la Chişinău va avea loc cel mai amplu miting în susţinerea statalităţii şi suveranităţii Republicii Moldova, iar până atunci vor avea loc marşuri şi mitinguri în diferite oraşe ale ţării noastre.

Primul eveniment de acest şir va avea loc la Comrat.

„Noi vom participa activ la acţiunile organizate de Comitetul Executiv al Găgăuziei sâmbătă, 2 aprilie, curent”, anunţă PSRM.

Totodată, referindu-se la „Marşul Unirii” organizat la 27 martie în centrul Chişinăului, PSRM susţine că „s-a produs un atentat nemaivăzut până acum împotriva statalităţii, independenţei, suveranităţii şi neutralităţii Republicii Moldova”.

Victor Stepaniuc - Sputnik Moldova
Ce crede Victor Stepaniuc despre unire şi limba română

Socialiştii susţin că „mai multe acţiuni au fost organizate în cadrul instituţiilor publice, a Academiei de Ştiinţe, a universităţilor, şcolilor, grădiniţelor de copii, cu implicarea angajaţilor din sfera bugetară, şi în primul rând a reprezentanţilor mediului academic şi universitar, profesorilor şi educatorilor”.

În opinia PSRM, „toţi participanţii, precum şi cei care au permis desfăşurarea unui astfel de eveniment, sânt criminali de stat, trădători de patrie şi neam”.

„PSRM  cheamă deschis toţi adepţii Moldovei independente la luptă şi consolidare. Considerăm necesară crearea, în fiecare localitate din ţară, a comitetelor pentru statalitatea moldovenească. Structuri similare urmează să fie constituite şi la nivel raional şi naţional”, au mai subliniat cei de la PSRM.

Fluxul de știri
0