Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Partidul condus de Leancă nu se vrea agresat de forţele pro-reforme

© PPEMIurie Leancă
Iurie Leancă - Sputnik Moldova
Abonare
Formaţiunea politică condusă de fostul premier Iurie Leancă, constituită acum un an, a venit cu o propunere către o parte a partidelor politice din Republica Moldova. PPEM doreşte ca forţele de centru dreapta să se angajeze într-un pact de neagresiune.

CHIŞINĂU, 23 mar – Sputnik. Liderii PPEM au organizat miercuri o conferinţă de presă, prilejuită de împlinirea unui an de la lansarea acestui proiect politic. În cadrul evenimentului, preşedintele formaţiunii, Iurie Leancă, a avansat propunerea ca forţele „sănătoase pro-reforme de centru dreapta” să semneze un pact de „neagresivitate”.

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Politică
Eugen Carpov şi Iurie Leancă: am fost discriminaţi

Propunerea cu privire la pactul de neagresivitate a fost lansată în contextul expunerii poziţiei PPEM vizavi de decizia din 4 martie curent pronunţată de Curtea Constituţională, prin care au fost declarate nule normele din Legea supremă ce reglementau alegerea şefului statului de către Parlament.

Având în vedere perspectiva alegerilor prezidenţiale în cadrul scrutinului naţional, PPEM consideră necesară „consolidarea forţelor politice pe spectrul politic de centru dreapta”.

Iar primul pas în vederea atingerii acestei consolidări este, în opinia liderilor formaţiunii, semnarea unui „pact de neagresivitate cu participarea forţelor sănătoase pro-reforme pe acest segment”.

Până la ora actuală, nici un partid nu a reacţionat public la iniţiativa formaţiunii condusă de Iurie Leancă.

Fluxul de știri
0