Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Eugen Carpov şi Iurie Leancă: am fost discriminaţi

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент заседание 11.03.2016
Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Crearea grupurilor parlamentare de prietenie cu alte state provoacă iarăşi discordie în legislativ. Doi deputaţi din "Grupul Leancă" au criticat modalitatea de repartizare în aceste grupuri.

CHIŞINĂU, 17 mar – Sputnik. Doi deputaţi din Parlamentul Republicii Moldova, Iurie Leancă şi Eugen Carpov, s-au arătat indignaţi de faptul că nu se regăsesc în nici un grup parlamentar de prietenie cu alte state, calificând această scăpare drept una discriminatorie.

„Este straniu faptul că eu şi domnul Carpov nu ne regăsim în nici un grup de prietenie”, a spus Iurie Leancă.

Iurie Leancă Юрий Лянкэ - Sputnik Moldova
Politică
Leancă s-a năpustit cu critici acide asupra lui Timofti şi Păduraru

Deputatul a mai invocat şi faptul că el şi Eugen Carpov au o experienţă diplomatică ce nu poate fi ignorată în acest context.

Şi Eugen Carpov şi-a exprimat nedumerirea în legătură cu faptul că nu se regăseşte în nici unul dintre grupurile de prietenie cu alte ţări, calificând neglijarea celor din „Grupul Leancă” drept una discriminatorie.

Nici deputatul Nicolae Juravschi nu a fost inclus în vre-un grup de prietenie. Dar acesta, fără a declara că se simte discriminat, a cerut să fie inclus în grupurile de prietenie cu România, Austria, Lituania şi Letonia.

Fluxul de știri
0