Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Profeţii apocaliptice de la Ghimpu, despre post-prezidenţiale

© Sputnik / Miroslav RotariMihai Ghimpu, Parlamentul Republicii Moldova
Mihai Ghimpu, Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Liberalul Mihai Ghimpu se aşteaptă la vremuri tulburi, după ce în Republica Moldova va fi ales un preşedinte în cadrul unui scrutin universal. Ca să fie mai convingător, politicianul a prezentat în calitate de exemplu capitala, unde primarul general, nepotul său Dorin Chirtoacă, a fost ales direct de către cetăţeni.

CHIŞINĂU, 22 mar – Sputnik. Liderul liberalilor moldoveni, deputatul Mihai Ghimpu, prezice dezamăgiri şi blocaje de tip nou după alegerile prezidenţiale din Moldova, care ar urma să aibă loc în cadrul unui scrutin popular.

Fiind invitat la emisiunea „Moldova în direct” de la realitatea.md, Mihai Ghimpu a opinat că va fi suficient un an, pentru ca cetăţenii să se convingă de faptul că alegerea directă a şefului statului „nu le va da nimic”.

"Asta deoarece, odată cu evitarea unui blocaj politic pe motivul nealegerii preşedintelui, va apărea altul – lupta între preşedinte, Parlament şi Guvern”, a argumentat liderul liberalilor.

Ghimpu Şalaru Гимпу Шалару - Sputnik Moldova
Politică
Ghimpu "i-a făcut din pumn" lui Candu şi a ameninţat cu plecarea

Ghimpu admite că astfel de blocaje şi de confruntări vor putea fi evitate doar dacă preşeditele ales de popor va fi „din partea majorităţii parlamentare”.

Politicianul a amintit despre conflictele de până la reforma constituţională din 2000, în care au fost implicate legislativul, executivul şi şeful statului.

Liberalul a invocat şi cazul Chişinăului, unde primar general este nepotul său: „Primarul general al municipiului Chișinău de cine este ales? De cetăţeni! Şi vedeţi ce se întâmplă în CMC? Consilierii consideră că ei sunt mai ceva decât papa de la Roma… Dacă preşedintele va fi din afara majorităţii, va exista luptă politică. Aşa e şi la Bucureşti”, a conchis Ghimpu.

Fluxul de știri
0