Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dezacorduri la vârf. Un ministru critică modificările operate de propriul Guvern

© Sputnik / Евгений ПанасенкоGuvernul Republicii Moldova Правительство РМ
Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul transporturilor punctează că este greu de înțeles insistența cu care este promovat în actuala politică bugetar-fiscală un concept „crud" și purtător de riscuri precum impozitul pe autovehicule.

CHIŞINĂU, 16 mar — Sputnik. Ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc, nu este de acord cu modificările propuse de Guvern la legislaţia fiscală, care, în opinia acestuia vor afecta grav sursele de constituire a Fondului Rutier.

Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Societate
Surprize de la Guvern. Impozite noi şi taxe mai mari

Serviciul de presă al Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor face referire la un articol publicat de Chirinciuc pe bloggul său, în care acesta se referă la proiectul de politică bugetar-fiscală pentru anul 2016, discutat la 12 martie curent în Guvern.

În articolul întitulat „Impozitul pe autovehicul trebuie să fie utilizat doar pentru drumuri, iar Fondul Rutier trebuie să fie în conformitate cu angajamentele asumate de Republica Moldova față de partenerii externi!", ministrul atenţionează că Fondul Rutier trebuie să fie conform cu angajamentele asumate de Republica Moldova față de partenerii externi.

Ministrul Transporturilor atenționează autoritățile și opinia publică, că „propunerea de introducere, din 2017 a impozitului pe autovehicul și anularea taxei de folosire a drumurilor, vor determina un deficit de acumulări la Fondul Rutier".

transport microbuse masini транспорт микроавтобусы машины - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Transportatorii şi drumarii, cu grave probleme din cauza finanţării insuficiente

Dl Chirinciuc critică actuala propunere de modificare a legislației fiscale, care, din punctul lui de vedere nu analizează impactul înlocuirii taxei de folosire a drumurilor cu impozitul pe autovehicul, „impozit care va deveni un venit general al administrației publice locale, care va putea fi cheltuit pentru orice altă necesitate în afară de drumuri și străzi".

În opinia oficialului, pentru ca acest impozit să fie utilizat conform destinației, ar trebui specificat expres că impozitul pe autovehicule poate fi utilizat doar pentru întreținerea, reparația și construcția drumurilor și străzilor".

„Țin să menționez că au avut loc discuții publice pe marginea proiectului propunerilor de politică bugetar-fiscală și proiectul de eficientizare a întreținerii drumurilor locale, acesta din urmă fiind avizat pozitiv atât de MTID cât și de Patronate, Sindicate și APL II. În aceste circumstanțe, este foarte greu de înțeles insistența cu care, în actuala politică bugetar-fiscală, se promovează un concept „crud" și purtător de riscuri precum impozitul pe autovehicule", notează Iurie Chirinciuc specificând că Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID) nu este împotriva acestui impozit.

Ministrul reiterează că MTID pledează pentru o definitivare clară a respectivului concept, „cu înțelegerea tuturor riscurilor ce pot surveni și găsirea surselor suplimentare pentru completarea deficitului creat în Fondul Rutier".

Fluxul de știri
0