Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ceva se întâmplă la MAI. Poliţiştii fug din sistem

© Sputnik / Miroslav RotariProteste 24.01.2016 Протест 24.01.2016
Proteste 24.01.2016 Протест 24.01.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul de locuri vacante în organele poliţiei este de aproape o mie, iar anul trecut circa o mie de poliţişti au renunţat la funcţii. Noul ministru de resort susţine că are soluţii la problema respectivă.

CHIŞINĂU, 15 mar – Sputnik. Potrivit ministrului moldovean al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, în anul 2015 din structurile MAI au plecat minimum o mie de poliţişti.

Despre plecările masive din organele Poliţiei ministrul Alexandru Jizdan a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă.

poliţie - Sputnik Moldova
Societate
Atenţie, poliţiştii pornesc razii de amploare. Vor veni şi la tine la bloc

Totodată, Alexandru Jizdan susţine că ştie cum să rezolve această problemă. Printre soluţiile pe care dânsul le consideră necesare se numără reorganizarea structurii administrative a Poliţiei. De exemplu, la Inspectoratul general al Poliţiei (IGP), unde dintre cei peste 9 mii de angajaţi circa 60 la sută sunt ofiţeri, iar peste 30 la sută sunt subofiţeri, lucrurile ar trebui să arate invers, susţine Jizdan

„Cel puţin 70 la sută dintre colaboratorii IGP trebuie să fie subofiţeri, 20 la sută – să fie ofiţeri şi aproximativ 5 la sută să constituie corpul de comandă”, a specificat ministrul de Interne.

Potrivit informaţiilor prezentate, la IGP numărul de locuri vacante este de circa 700. Un poliţist este remunerat în Republica Moldova cu un salariu în valoare de la 3500 până la 5000 de lei.

Fluxul de știri
0