Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenţie, poliţiştii pornesc razii de amploare. Vor veni şi la tine la bloc

© IGPpoliţie
poliţie - Sputnik Moldova
Abonare
Poliţia Republicii Moldova are indicaţie să ia măsuri sporite de contracarare a criminalităţii. În acest scop oamenii legii vor porni în razii prin toate localităţile ţării.

CHIŞINĂU, 14 mar – Sputnik. La indicația prim-ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip, poliţia a intensificat măsurile de prevenire și profilaxie a infracțiunilor și criminalității. A fost multiplicat numărul acţiunilor de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, inclusiv cel al raziilor prin curţile blocurilor, în parcuri, locuri publice, pe străzi și trasee, se spune într-un comunicat difuzat de serviciul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei (IGP).

Полицейские поблагодарили граждан за то, что они протестовали мирно. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
APCE apreciază acţiunile poliţiei moldoveneşti în cadrul protestelor

Doar în municipiul Chișinău, în ultimele trei săptămâni poliția a intervenit de 4732 de ori la apelurile cetățenilor prin echipajele mixte de reacționare operativă. În aceeași perioadă, au fost desfășurate peste 100 de operațiuni speciale de prevenire a infracțiunilor, care vin să asigure ordinea și liniștea publică, menţionează sursa citată.

În urma măsurilor speciale desfășurate de oamenii legii pe întreg teritoriul țării, 31862 persoane au fost sancționate pentru comiterea diferitor contravenții şi au fost pornite peste 3000 de dosare penale.

În comunicat se mai menţionează că au fost desfășurate cinci operațiuni și zeci de razii speciale în perioada respectivă, la nivel național, cu scopul prevenirii accidentelor rutiere și responsabilizării șoferilor în trafic.

"Ca urmare, peste 30.000 de conducători auto au fost atenționați să respecte regulile circulației rutiere, iar peste 16.000 șoferi au fost sancționați conform legislației în vigoare, primordial pentru încălcarea regimului de viteză și nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră. Eforturi speciale au fost depuse pentru combaterea și prevenirea fenomenului de conducere a vehiculului în stare de ebrietate, desfășurându-se mai multe operațiuni speciale și activități de informare a participanților la trafic", precizează IGP.

Au fost intensificate de asemenea activitățile de informare a cetățenilor. Astfel, peste 46000 de adulți și 29000 copii au fost informați de polițiști cu privire la drepturile lor, a modalităților de prevenire a infracțiunilor și colaborarea cu poliția. În același timp, conducerea IGP a organizat șase întâlniri cu primarii și reprezentanții autorităților publice locale pentru a consolida colaborarea cu aceștia în vederea prevenirii și combaterii infracțiunilor și intervenirea promptă la solicitarea cetățeanului.

Fluxul de știri
0