Directorul general al Renault România este noul șef al AvtoVaz din FR

© Sputnik / Алексей Бабушкин / Accesați arhiva multimediaAvtoVaz
AvtoVaz - Sputnik Moldova
Abonare
Noul șef al AvtoVaz din Rusia, Nicolas Moore, are ca sarcini de a crea un produs de înaltă calitate și de a mări cota parte pe piața de automobile. Decizia privind numirea acestuia în funcție va intra în vigoare pe 4 aprilie.

CHIȘINĂU, 15 mar — Sputnik. Noul președinte al companiei constructoare de mașini din Federația Rusă, AvtoVaz, a devenit directorul general al Renault România, Nicolas Moore, se precizează în comunicatul companiei.

„Alliance Rostec Auto BV, întreprindere comună a Renault-Nissan și a corporației „Rosteh", care controlează AvtoVaz, anunță despre faptul că Nicolas Moore a fost numit la funcția de președinte AvtoVaz", se menționează în comunicat.

porc - Sputnik Moldova
Fermierii români suferă din cauza războiului economic dintre UE și Rusia

Se mai menționează că decizia va intra în vigoare pe 4 aprilie, atunci când actualul conducător AvtoVaz, Bo Andersson, își va încheia activitatea.

Principalele sarcini ale noului conducător vor fi crearea unui produs de înaltă calitate care să fie un concurent serios pe piață și să mărească cota vânzărilor pe piață, a menționat directorul general al corporației „Rosteh", Serghei Chemezov.

„Toate aceste sarcini vor fi puse în fața noului conducător. Noi contăm pe faptul că el va face față", a declarat Chemezov.

La rândul său, ministrul Industriei și Comerțului FR, Denis Manturov, consideră că sarcina de bază a noului președinte AvtoVaz trebuie să fie orientarea spre furnizorii autohtoni de componente cu scopul reducerii prețului de cost pentru producerea automobilelor.

Fluxul de știri
0