Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un deputat a refuzat să se prezinte la CNA

© Sputnik / Мирослав РотарьНЦБК CNA
НЦБК CNA - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul comunist Elena Bodnarenco nu s-a prezentat, marţi, repetat la Centrul Naţional Anticorupţie pentru a oferi informaţii despre tentativa de corupere a sa din partea unui coleg din Parlament.

CHIŞINĂU, 15 mar – Sputnik. Deputatul PCRM, Elena Bodnarenco, citată repetat marţi, 15 martie, la Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) pentru a fi audiată, în calitate de martor, pe marginea unor declaraţii publice despre o presupusă tentativă de corupere, nu s-a prezentat la CNA.

Заседание Парламента 26.02.2016 Ședința Parlamentului - Sputnik Moldova
Politică
Încă un deputat este chemat la CNA pentru a face depoziţii

Potrivit CNA, motivul neprezentării este că s-ar afla într-o deplasare de serviciu. Un consilier al deputatului a comunicat ofiţerului de urmărire penală pe caz, că parlamentarul va reveni din deplasare abia pe 19 martie.

Direcţia generală urmărire penală a CNA examinează declaraţiile deputatului Bodnarenco, făcute în cadrul unei emisiuni televizate. Din conţinutul acestor declaraţii rezultă faptul că un deputat din cadrul unui partid parlamentar i-ar fi propus bani şi funcţii pentru a o convinge să părăsească fracţiunea pe care o reprezintă.

„Organul de urmărire penală are sarcina şi obligaţia de a identifica persoana care ar fi comis presupusa infracţiune; de a stabili timpul, locul şi modul de săvârşire a infracţiunii; cercul potenţialilor martori; de a identifica existenţa şi de a întreprinde măsuri pentru conservarea şi ridicarea posibilelor probe materiale care pot fi prezentate de martori sau ridicate de la locul în care s-ar fi produs infracţiunea”, informează CNA.

Acţiunile pot fi efectuate doar după audierea în calitate de martor a lui Bodnarenco, care urmează să contribuie la stabilirea adevărului şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

Fluxul de știri
0