Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Încă un deputat este chemat la CNA pentru a face depoziţii

© Sputnik / Мирослав РотарьЗаседание Парламента 26.02.2016 Ședința Parlamentului
Заседание Парламента 26.02.2016 Ședința Parlamentului - Sputnik Moldova
Abonare
CNA s-a autosesizat în baza unei declaraţii publice a unui deputat comunist. Legislatorul susţine că i-au fost propuşi bani pentru a face anumite acţiuni.

CHIŞINĂU, 11 mar – Sputnik. Un deputat în Parlamentul Republicii Moldova a fost citat la CNA pentru audieri pe marginea unor declaraţii publice, anunţă serviciul de presă al instituţiei.

CNA precizează că este vorba despre deputatul comunist Elena Bodnarenco. Dânsa a fost citată la Centrul Naţional Anticorupţie pentru a fi audiată, în calitate de martor, pe marginea unor declaraţii publice despre o presupusă tentativă de corupere şi urmează să se prezinte pe data de 15 martie curent, la ora 10:00, la sediul CNA.

Direcţia generală urmărire penală a CNA examinează, în ordinea prevăzută de art. 274 Cod de procedură penală, declaraţiile deputatului în Parlamentul Republicii Moldova, membru al fracţiunii parlamentare a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Elena Bodnarenco, făcute în cadrul unei emisiuni televizate.

„Din conţinutul acestor declaraţii rezultă faptul că un deputat din cadrul unui partid parlamentar i-ar fi propus bani şi funcţii pentru a o convinge să părăsească fracţiunea pe care o reprezintă”, se spune într-un comunicat difuzat de CNA.

Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Politică
Încă un politician din Moldova a fost reţinut de CNA

În acest sens, organul de urmărire penală are sarcina şi obligaţia de a identifica persoana care ar fi comis presupusa infracţiune; de a stabili timpul, locul şi modul de săvârşire a infracţiunii; cercul potenţialilor martori; de a identifica existenţa şi de a întreprinde măsuri pentru conservarea şi ridicarea posibilelor probe materiale (înregistrări audio sau video) care pot fi prezentate de martori sau ridicate de la locul în care s-ar fi produs infracţiunea. Acţiunile  pot fi efectuate doar după audierea în calitate de martor a  Elenei Bodnarenco care urmează să contribuie la stabilirea adevărului şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

Ofiţerul de urmărire penală al CNA, în gestiunea căruia se află materialele respective, a întreprins un şir de măsuri în vederea citării cetăţenei Bondarenco pentru a fi audiată în calitate de martor asupra declaraţiilor publice privind comiterea unei infracţiuni. Astfel, pe 04 martie 2016, fost întocmită citaţia (număr de ieşire 03/04-912), prin care cet. Bodnarenco a fost citată în calitate de martor pentru a se prezenta pentru audiere la 10.03.2016, ora 10:00 la organul de urmărire penală al Centrului Naţional Anticorupţie. Înmînarea citaţiei personal Elenei Bodnarenco nu a fost posibilă, deoarece dumneaei nu răspundea la apelurile telefonice. Din aceste considerente, citaţia a fost plasată în cutia poştală a Parlamentului. Elena Bodnarenco nu s-a prezentat la data şi ora indicată în citaţie.

Fluxul de știri
0