Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Continuă recepţionarea cererilor pentru concursul „Vorbim ca Levitan"

© Sputnik / Василий Малышев / Accesați arhiva multimediaДиктор Юрий Левитан
Диктор Юрий Левитан - Sputnik Moldova
Abonare
Juriul va nominaliza laureaţii la data de 6 mai 2016, iar ceremonia de premiere va avea în iunie la Moscova

CHIŞINĂU, 15 mar — Sputnik. A mai rămas o lună până la încheierea recepţionării cererilor de participare la concursul radio „Vorbim ca Levitan", anunţat de AIȘ „Rossia Segodnea".

Всероссийский фестиваль прессы Министерства Обороны РФ МЕДИА-АС-2015 - Sputnik Moldova
Rusia
Se încheie primirea cererilor de participare la concursul „Andrei Stenin”

La încheierea etapei de primire a cererilor, îşi va începe activitatea Consiliul de experţi al concursului, care va crea un short-list. Cei zece participanţi care vor fi incluşi în short-list vor fi anunţaţi la 20 aprilie 1916, iar la 25 aprilie lucrările vor fi publicate la secţiunea concursului de pe site-ul ria.ru/75. Ulterior, juriul, din care fac parte reprezentanţi de seamă din domeniul media, oameni de artă şi experţi media, vor determina laureaţii, care vor fi nominalizaţi la 5 mai 2016. Ceremonia de premierea va avea loc în iunie, la Moscova. Câştigătorul concursului va primi o diplomă, o statuetă comemorativă şi un premiu bănesc în valoare de 50 de mii de ruble. Concursul este parte a acţiunilor jubiliare prilejuite de împlinirea a 75 de ani de la crearea „Sovinformbiuro"- precursor al unui sir de agenţii naţionale de ştiri dintre cele mai importante care, în diferite perioade, au reprezentat Rusia pe arena internaţională.

„Radioul este cel mai laconic şi desăvârşit mod de comunicare cu ascultătorii. Având la dispoziţie doar vocea, cuvintele şi intonaţia, orice neadevăr, şi mai ales în emisie directă, va fi sesizat. Anume de aceea, astfel de proiecte cum ar fi „Vorbim ca Levitan", care îşi propun să sprijine jurnaliştii de radio începători, asigură continuitatea tradiţiilor în domeniu", a menţionat membrul juriului,directorul Companiei „Radio Rossia", Veaceslav Umanovskii.

Comitetul organizatoric a recepţionat deja cereri din şapte ţări: Rusia, Abhazia, Belarus, Kârgâzstan, Moldova, Ucraina, şi Osetia de Sud. Participanţii reprezintă diferite generaţii, de la jurnalişti radio venerabili până la cei începători, vârsta cărora variază între 22 şi 69 de ani. Pot depune cereri prezentatorii şi reporterii posturilor de radio care emit pe teritoriul Rusiei, ţărilor CSI şi statelor Baltice. Pentru participare este necesară completarea unei cereri şi înregistrarea unui comunicat istoric al „Biroului Sovietic de Informaţii", care a fost citit în primăvara anului 1945 de Iurie Levitan. Lucrarea de concurs urmează să fie expediată Comitetului organizatoric la adresa de e-mail levitan@rian.ru, până la data de 15 aprilie 2016.

Fluxul de știri
0