Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Se încheie primirea cererilor de participare la concursul „Andrei Stenin”

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaВсероссийский фестиваль прессы Министерства Обороны РФ "МЕДИА-АС-2015"
Всероссийский фестиваль прессы Министерства Обороны РФ МЕДИА-АС-2015 - Sputnik Moldova
Abonare
Participanții cu vârste cuprinse între 18 și 33 de ani își pot trimite lucrările până la 22 martie 2016 inclusiv.

MOSCOVA, 3 mar — Sputnik. A rămas mai puțin de o lună până la încheierea primirii cererilor de participare la singurul concurs de fotografie din Rusia destinat tinerilor jurnaliști. Primirea lucrărilor va continua până pe data de 22 martie 2016 inclusiv. Concursul este deschis pentru participanții cu vârste cuprinse între 18 și 33 de ani.

Concursul de fotojurnalistică „Andrei Stenin" este organizat de AIȘ „Rossia Segodnea" și se desfășoară sub egida Comisiei FR pentru UNESCO.

Lucrările pentru concurs sunt admise la cinci nominalizări: „Țara mea", „Culorile lumii. Armonia vieții", „Portret. Un erou al timpurilor noastre", „Știrile principale" și „Sport". În urma rezultatelor votului juriului, pentru fiecare nominalizare vor fi stabilite trei locuri premiante, dar va fi înmânat totodată şi Marele Premiu. Deţinătorul Marelui Premiu va fi desemnat cu majoritatea de voturi ale membrilor juriului, fiind selectat dintre cele mai bune lucrări prezentate la concurs, la toate nominalizările. Acest premiu special constituie 500 de mii de ruble și va fi decernat pentru cea mai expresivă și mai interesantă lucrare.

„Cele mai populare nominalizări la care au aplicat participanții la concursul „Andrei Stenin" sunt „Țara mea" și „Portret. Un erou al timpurilor noastre". Fotografii își prezintă patria prin intermediul naturii și al modului de viață al oamenilor. Iar la nominalizarea „Portret. Un erou al timpurilor noastre" observăm cât de intens reflectează tinerii fotografi asupra faptului cine este totuși acest erou al zilelor noastre. Unii fotografi au expediat portrete de copii, femei în costume tradiționale sau oameni de artă; alții aduc în prim plan persoane care își riscă zilnic viața pentru patrie, pentru salvarea altor vieți", a precizat directorul Direcției unite fotoinformare a AIȘ „Rossia segodnea", Aleksandr Ștol.

Фехтование. Чемпионат мира. Четвертый день - Sputnik Moldova
Rusia
Fotoreporteri Sputnik, învingători ai concursului Picture of the Year

Din componența juriului fac parte cei mai de seamă reprezentanți ai asociațiilor fotografilor din Rusia și din lume, printre care se numără Olga Sviblova, fondator și director al Multimedia Art Muzeu (Casa de fotografie din Moscova), membru activ al Academiei de Arte din Rusia; Dennis Paken, director adjunct al serviciului foto al agenției „The Associated Press" (SUA); Zen Way, director adjunct al departamentului informații foto al agenției de știri „Xinhua" (China); Aldo Mendiki, fotograf italian, organizator al cursurilor și seminarelor de instruire ș. a.

Concursul internațional de fotojurnalism „Andrei Stenin" își propune drept scop susținerea tinerilor fotografi, dar și atenționarea societății asupra problemelor fotojurnalismului contemporan.

Puteţi citi materialul complet în versiune rusă a site-ului.

Fluxul de știri
0