Republica Moldova pe agenda Consiliului Suprem de Apărare a României

© privesc.euKlaus Iohannis
Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
La ședința de astăzi, CSAT va discuta despre situația politică din Republica Moldova, modernizarea armatei, criza migrației, tăierile ilegale de păduri, a anunțat Administrația Prezidențială de la București.

BUCUREȘTI, 15 mar — Sputnik. Astăzi, la Palatul Cotroceni, președintele României, Klaus Iohannis va prezida ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, se menționează într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale de la București.

Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Moldova începe să îndeplinească condiţiile pentru credit. Ce va face România

Pe ordinea de zi sunt incluse mai multe subiecte de importanță națională, printre care situația politică din Republica Moldova, modernizarea armatei, criza migrației, tăierile ilegale de păduri.

Cu referire la securitatea națională a României, se va discuta despre modernizarea Armatei Române, concluziile reformelor de până acum și perspective, dar și despre securitatea cibernetică.

Precizăm că președintele și premierul români, Klaus Iohannis și Dacian Cioloș au condiționat acordarea primei tranșe din creditul de 150 de milioane de euro promis Republicii Moldova doar dacă autoritățile de la Chișinău vor face reformele așteptate de partenerii occidentali și anume în domeniul financiar-bancar, justiției și energetic.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, precum și alți membri ai Guvernului de la Chișinău, participă, în perioada 13-15 martie, la Reuniunea Consiliului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană, care se desfășoară la Bruxelles.

Fluxul de știri
0