Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM cere experţi din partea Comisiei de la Veneţia

© Sputnik / Мирослав РотарьПлатформа DA отказалась пропускать социалистов через центральную площадь. Глава ПСРМ Игорь Додон разговаривает с полицейскими.
Платформа DA отказалась пропускать социалистов через центральную площадь. Глава ПСРМ Игорь Додон разговаривает с полицейскими. - Sputnik Moldova
Abonare
Revenirea în Republica Moldova la alegerea directă a preşedintelui necesită a fi supusă unei expertize de către experţii Comisiei de la Veneţia, susţine PSRM.

CHIŞINĂU, 14 mar – Sputnik. Socialiştii i-au solicitat spicherului Adrian Candu să apeleze la Comisia de la Veneţia în vederea aprecierii legitimităţii deciziei Curţii Constituţionale din 4 martie curent, prin care mai multe modificări ale Constituţiei referitoare la alegerea preşedintelui au fost declarate nule şi a fost dispusă revenirea la alegerea şefului statului prin vot direct.

Протест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016 - Sputnik Moldova
Politică
În ce condiţii ar candida Dodon la funcţia de preşedinte

„Astăzi, fracţiunea parlamentară a PSRM, fiind cea mai numeroasă fracţiune în Parlament, i-a adresat lui Adrian Candu, preşedintele legislativului un demers prin care solicită expedierea în adresa Comisiei Europene pentru  Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia) a sesizării formulate de către Fracţiunea Socialiştilor, prin care în faţa Comisiei se pun mai multe întrebări având drept scop expertizarea legalităţii Hotărârii Curţii Constituţionale cu privire la modul de alegere a Preşedintelui, din 4 martie 2016”, se spune într-un comunicat difuzat de serviciul de presă al PSRM.

Socialiştii mai afirmă că e necesară delegarea în regim de urgenţă din partea Comisiei de la Veneţia a unui grup de experţi, care să participe la evaluarea procesului legislativ şi actelor legislative existente, precum şi care urmează a fi adoptate în vederea reglementării organizării alegerilor prezidenţiale directe în Republica Moldova.

În comunicat se mai arată că această solicitare i-a fost adresată lui Adrian Candu deoarece, potrivit legii, fracţiunile nu poate să se adreseze direct la Comisia de la Veneţia.

Fluxul de știri
0