Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul decide ce cheltuieli va suporta bugetul pentru alegerile prezidenţiale

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Finanţelor încă nu a inclus în bugetul de stat pentru anul în curs cheltuielile pentru alegerile prezidenţiale.

CHIŞINĂU, 10 mar – Sputnik. Guvernul va decide în viitorul apropiat suma cheltuielilor inclusă în bugetul de stat pentru alegerile prezidenţiale din Moldova, care urmează să se desfăşoare în acest an. 

Андриан Канду - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Candu a spus când vor avea loc alegerile prezidențiale

„Încă nu am pus pe ordinea de zi a Guvernului legea bugetului de sta. Trebuie să discutăm despre cum facem cu cheltuielile pentru scrutin. Încă nu există nici o decizie a Parlamentului în acest sens. Vom discuta zilele acestea şi vom lua în calcul şi aceste cheltuieli”, a declarat joi premierul Pavel Filip.

Curtea Constituţională a decis la finele săptămânii trecute că preşedintele ţării urmează să fie ales prin vot direct, secret şi universal. Din 2010, alegerile prezidenţiale se desfăşurau în Parlament. Preşedintele Republicii Moldova era ales cu votul a cel puţin 61 de deputaţi. 

Fluxul de știri
0