Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce planuri au deputații Parlamentului RM pentru vineri

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Cea mai mare parte a chestiunilor pe care aleșii poporului nu au reuşit să le examineze la ședința de joi a organului legislativ, au fost transferate pentru vineri.

CHIȘINĂU, 4 mar — Sputnik. Parlamentul RM se întrunesc în ședință plenară vineri, la ora 10.00.

Deputații vor continua să examineze problemele de pe ordinea de zi care au fost planificate pentru 3 martie. În ajun, din cele 30 de chestiuni planificate au fost examinate doar șapte.

Парламент - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Va avea sau nu acces presa la şedinţele în plen ale Parlamentului

Între altele, legislatorii au transferat dezbaterile cu privire completarea regulamentului cu privire la zilele de sărbătoare și de odihnă în Republica Moldova, proiectul de lege cu privire la pensiile asigurărilor sociale de stat, modificările la legea cu privire la veterani. În afară de aceasta, plenul Parlamentului va examina modificările la legea alocațiilor pentru incapacitate temporară de muncă și alte alocații de asigurări sociale.

Parlamentarii vor mai examina inițiativa partidului extraparlamentar de opoziție "Blocul Roșu" condus de fostul deputat, membru de onoare al OSCE Grigore Petrenco, plasat în arest preventiv la 6 septembrie 2015 după protestele din fața clădirii Procuraturii Generale, în urma cărora a fost intentat un proces penal pentru dezordini în masă. Cu excepția fostului deputat, printre cei arestați se află Pavel Grigorciuc, Mihail Amerberg, Alexandr Roșco, Oleg Buznea, Vladimir Jurat și Andrei Druzi. În prezent, aceştia se află în arest la domiciliu.

Заседание Парламента 25.02.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Noi scenarii în Parlament

Potrivit anchetei, cei șapte inculpați "au organizat, au dirijat și au participat activ la acțiuni ilegale, nu s-au conformat cerinţelor legale ale reprezentanților puterii, și au aplicat de asemenea forța fizică, folosind un șir de obiecte în calitate de arme".

Eliberarea "grupului Petrenco" este una din cerințele opoziției — Partidului Socialiștilor, "Partidului Nostru" și platformei de centru dreapta "DA" (Demnitate și Adevăr), care deja de jumătate de an organizează acțiuni antiguvernamentale de protest la Chișinău.

Fluxul de știri
0