Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Va avea sau nu acces presa la şedinţele în plen ale Parlamentului

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele Parlamentului a propus crearea unui grup de lucru constituit din deputaţi şi reprezentanţii mass-media, care să găsească soluţiile tehnice şi legale pentru accesul presei în sala de şedinţe a forului legislativ.

CHIŞINĂU, 3 mar – Sputnik. În zece zile, urmează să fie soluţionată problema accesului presei în sala de şedinţe a Parlamentului. Preşedintele Legislativului, Andrian Candu, a propus crearea unui grup de lucru constituit din deputaţi şi reprezentanţii mass-media, care să găsească până la 13 martie soluţiile tehnice şi legale pentru accesul presei în sala de şedinţe a forului legislativ.

Un grup de jurnalişti a venit joi la şedinţa Parlamentului îmbrăcaţi în tricouri pe care era scris „Acces liber pentru presă”. Aceştia au solicitat deputaţilor să permită ziariştilor să fie prezenţi în sala de şedinţe a forului legislativ pe întreaga durată a şedinţei în plen. 

Заседание Парламента 25.02.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Noi scenarii în Parlament

„Decizia Biroului permanent a fost să fie delegată o echipă din partea Parlamentului, condusă de vicepreşedintele Liliana Palihovici. Echipa Parlamentului şi echipa mass-media, până în data de 13 martie, vor avea discuţii şi dezbateri pentru a găsi soluţii tehnice şi legale pentru a asigura o mai bună comunicare dintre Parlament şi mass-media”, a declarat Candu.  

Înainte de a înainta propunerea în faţa deputaţilor, Andrian Candu a purtat o discuţie cu jurnaliştii protestatari în cadrul căreia le-a prezentat soluţia. Aceştia s-au arătat sceptici faţă de propunerea spicherului.

„Dacă această propunere nu va fi acceptată, înseamnă că se încearcă blocarea şedinţelor Parlamentului, iar acţiunea are o tentă politică”, a replicat preşedintele Legislativului.

Din grupul parlamentar vor mai face parte secretarul Parlamentului Ala Popescu, şefa Direcţiei generale comunicare şi relaţii publice Svetlana Ursu, şeful Direcţiei juridice a Parlamentului Ion Creangă şi consultantul comisiei parlamentare cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media Valerian Bodiu. Presa urmează să delege în această comisie până la 7 persoane. 

Fluxul de știri
0