Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Marţi continuă examinarea dosarului Filat. Ce urmează să decidă instanţa

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат
Влад Филат - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Audierile sunt programate pentru ora 10.30. Ex-premierul, învinuit de corupere pasivă și trafic de influență în dosarul fraudelor bancare, va fi adus în sala de judecată.

CHIȘINĂU, 1 mar — Sputnik. Judecătoria sectorul Buiucani din capitală va continua marți examinarea în fond a dosarului în care figurează fostul prim-ministru al Moldovei, liderul Partidului Liberal-Democrat, Vlad Filat.

Влад Филат - Sputnik Moldova
Societate
Filat, închis în ruinele unui vechi castel (foto)

Unul din avocații politicianului, Cristina Bancu, a relatat pentru Sputnik că ședința de judecată este programată pentru ora 10.30. După cum a subliniat interlocutoarea, la audieri va fi adus și inculpatul.

Anterior, reprezentanții apărării lui Filat au declarat că marți, 1 martie, judecătoria sectorului Buiucani va examina demersul procurorilor de prelungire a arestului preventiv al politicianului.

La mijlocul lui octombrie, deputații Parlamentului din Moldova au votat pentru lipsirea lui Filat de imunitate parlamentară. El se află în arest preventiv din 15 octombrie 2015. Ex-premierul este învinuit de corupere pasivă și de trafic de influență în dosarul fraudelor bancare. Materialele învinuirii au fost transmise parţial în instanța de judecată la 22 decembrie 2015. Procesul împotriva politicianului a început la 5 ianuarie. În aceeași zi, judecătorii au prelungit arestul preventiv pentru fostul premier cu încă 90 de zile.

Адриана Бецишор - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Procuror: apărarea tergiversează intenţionat dosarul Filat

La 17 ianuarie, Curtea de Apel (CA) din Chișinău a respins cererea avocaților ex-premierului, care au încercat să conteste decizia primei instanțe cu privire la prelungirea arestului preventiv cu încă 90 de zile. Partea apărării s-a adresat repetat la CA. Ședința de judecată în chestiunea dată trebuia să aibă loc la 24 februarie, însă audierile au fost amânate la rugămintea avocaților. Anume din cauza că instanţa de apel nu a examinat cererea apărării fostului șef al Cabinetului de Miniştri, ședința judecătoriei Buiucani ce urma să aibă loc la 25 februarie a fost amânată pentru data de 1 martie. Vineri, CA a respins pentru a doua oară demersul avocaților lui Filat, lăsându-l pe acesta în arest preventiv, în penitenciarul nr.13 din Chișinău.

Procurorii au exprinat în câteva rânduri opinia că avocații ex-premierului tergiversează nefondat procesul de judecată.

Fluxul de știri
0