Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Procuror: apărarea tergiversează intenţionat dosarul Filat

© Sputnik / Мирослав РотарьАдриана Бецишор
Адриана Бецишор - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Procurorul anticorupţie Adriana Beţişor susţine că apărarea ex-premierului Vladimir Filat tergiversează intenţionat examinarea cauzei penale pe numele deputatului în instanţă.

CHIŞINĂU, 26 feb – Sputnik. Procurorul anticorupţie Adriana Beţişor, care instrumentează dosarul ex-premierului Vladimir Filat, acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik că apărarea lui Filat tergiversează intenţionat examinarea cauzei penale în instanţă.

Curtea de Apel a respins vineri recursul avocaţilor lui Filat, de a-l elibera din arest preventiv pe ex-premierul Moldovei.

„Am vorbit mai devreme şi repet şi acum. În opinia mea, se încearcă tergiversarea intenţionată a procesului. Motivele trebuie să le aflaţi de la avocaţi”, a declarat procurorul.  

Adriana Beţişor Адриана Бецишор - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cum decurge judecata în dosarul Filat: mărturiile procurorilor

La 1 martie, la Judecătoria Buiucani va avea loc o nouă şedinţă de judecată în dosarul Filat, acuzat de procurori de corupere pasivă şi trafic de influenţă.

Ex-premierul a fost reţinut la 15 octombrie 2015, imediat după ce i-a fost retrasă imunitatea parlamentară. Acesta se află în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău.

Organul de urmărire penală îl anchetează pe Filat în baza art. 324 alin. (3) lit. b) şi art. 326 alin. (3) lit. a). Fostul premier este acuzat de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari şi trafic de influenţă cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari. Acesta este învinuit că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitelor servicii.

Fluxul de știri
0