Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chirtoacă: mă gândesc să demisionez

© privesc.euPersoanele care au suferit în localul "La Soacra" şi rudele acestora cer demisia lui Dorin Chirtoacă
Persoanele care au suferit în localul La Soacra şi rudele acestora cer demisia lui Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, este supus unor presiuni teribile chiar din prima zi a săptămânii. Acesta este constrâns să demisioneze din cauza tragedie produse în localul "La Soacra" şi a declarat că se va gândi la un asemenea scenariu.

CHIŞINĂU, 29 feb – Sputnik. Persoanele care au avut de suferit din cauza exploziei din localul „La Soacra” din centrul capitalei şi rudele celor decedaţi au venit luni la primărie pentru a discuta cu Dorin Chirtoacă.

Discuţia are loc în prezenţa presei.

Oamenii declară că primarul Dorin Chirtoacă trebuie să demisioneze, dat fiind faptul că este primarul oraşului şi că ştia sau cel puţin trebuia să cunoască despre neregulile din localul respectiv, care au făcut posibilă explozia ce a luat viaţa şi a distrus sănătatea oamenilor.

Дорин Киртоакэ Dorin Chirtoaca - Sputnik Moldova
De ce Chirtoacă este principalul vinovat de explozia din Piața Centrală

Persoanele care au venit la discuţia cu Chirtoacă susţin că acesta trebuie să demisioneze, mai cu seamă dacă se declară nevinovat, pentru a le arăta un exemplu tuturor factorilor de decizie de activitatea cărora depinde securitatea oamenilor.

La discuţii au fost prezent şi consilierul municipal din partea PSRM, Ion Ceban, care i-a citit lui Dorin Chirtoacă declaraţia de demisie a lui Cristian Piedone, care deţinea funcţia de primar al sectorului patru din Bucureşti, unde s-a produs tragedia de la clubul de noapte „Colectiv”.

„Aţi asistat acum la un episod, când cineva doreşte să profite în mod cinic pe seama tragediei dumneavoastră. Vor să arunce vina asupra mea, ca astfel să lupte cu mine. Eu încerc că caut prin lege cine răspunde de cele ce s-au întâmplat”, astfel a reacţionat Chirtoacă la declaraţia lui Ceban, care l-a citat pe fostul primar de sector din Bucureşti.

Последствие взрыва в центре Кишинева, здание столовой - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Funcționarii de la primărie vor fi pedepsiți pentru explozia de "La Soacra"

Pe de altă parte cetăţenii care au avut de suferit din cauza incidentului de „La Soacra” au declarat că vor dreptate.

„O să facem proteste până când o să demisionaţi! Dumneavoastră trebuie să vă daţi demisia”, a declarat soţul unei femei care a murit în urma exploziei de „La Soacra”.

Pe de altă parte, primarul Dorin Chirtoacă a declarat:

"Doriţi să demisionez? Promit să mă gândesc la asta".

Ulterior însă Chirtoacă a mai adăugat:

„Pentru ce să demisionez? Pentru că nu-s vinovat? Dacă cei care trebuie să răspundă din cadrul ministerelor nu şi-au făcut treaba, de ce trebuie eu să răspund?”.

„Sunteţi primarul capitalei şi sunteţi vinovat. Trebuie să demisionaţi”, au insistat cetăţenii.

Fluxul de știri
0