Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Clientul Filat a rămas fără avocat

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат
Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Filat nu vrea să se prezinte în instanţă fără avocatul Igor Popa, din care cauză şedinţa de joi de la Judecătoria Buiucani a fost amânată.

CHIŞINĂU, 25 feb – Sputnik. Şedinţa de judecată în cazul ex-premierului Vladimir Filat, ce urma să aibă loc joi, la ora 10.30, la Judecătoria Buiucani, a fost amânată din cauză că Filat nu vrea să se prezinte în faţa magistraţilor fără avocat.

Avocatul lui Filat, Igor Popa, nu a răspuns la nenumăratele apeluri telefonice şi SMS – uri ale agenţiei Sputnik Moldova. La celălalt capăt al firului ne răspunde în limba germană robotul, care ne îndeamnă să revenim mai târziu. Popa nu a fost prezent nici la şedinţa de judecată din 17 februarie. 

Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cine va veni joi la şedinţa de judecată în cazul Filat

Miercuri seara, unul dintre avocaţii ex-premierului, Cristina Bancu, a declarat pentru Sputnik că apărarea şi învinuitul Vladimir Filat se vor prezenta joi în faţa instanţei.

„Noi o să ne prezentăm la şedinţă”, a menţionat Bancu.

Astăzi, însă, Bancu ne-a anunţat scurt că nu poate vorbi, deoarece este ocupată. Am revenit de câteva ori, însă am primit acelaşi răspuns.

Procurorul anticorupţie Adriana Beţişor a declarat pentru agenţia Sputnik că şedinţa de joi de la Judecătoria Buiucani a fost amânată pentru marţea viitoare, 1 martie, ora 10.30.

„Şedinţa de astăzi de la Judecătoria Buiucani a fost amânată, deoarece miercuri Curtea de Apel nu a examinat demersul avocaţilor. Ieri, avocaţii s-au adresat Curţii de Apel cu solicitarea de a amâna examinarea demersului, din cauză că unul dintre avocaţi se află peste hotarele ţării, iar clientul lor nu vrea să meargă la şedinţele de judecată fără acesta. Din această cauză judecata în fond nu poate continua”, a explicat procurorul.

Şedinţa de judecată la Curtea de Apel a fost stabilită pentru vineri, ora 11.00.

Adriana Beţişor Адриана Бецишор - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cum decurge judecata în dosarul Filat: mărturiile procurorilor

Ultima şedinţă în fond pe cazul Filat a avut loc săptămâna trecută, la 17 februarie. La şedinţele în fond în dosarul ex-premierului Vladimir Filat, judecătorii examinează deocamdată demersurile apărăii. Procurorul anticorupţie Adriana Beţişor a declarat că avocaţii lui Filat au înaintat la şedinţa de miercurea trecută mai multe demersuri, printre care eliberarea lui Filat din arest preventiv şi cercetarea lui în libertate.

Ex-premierul a fost reţinut la 15 octombrie 2015, imediat după ce i-a fost retrasă imunitatea parlamentară. Acesta se află în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău.

Organul de urmărire penală îl anchetează pe Filat în baza art. 324 alin. (3) lit. b) şi art. 326 alin. (3) lit. a). Fostul premier este acuzat de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari şi trafic de influenţă cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari. Acesta este învinuit că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitelor servicii.

Fluxul de știri
0