Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine va veni joi la şedinţa de judecată în cazul Filat

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат
Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
La Judecătoria Buiucani va avea loc o nouă şedinţă de judecată în dosarul în care ex-premierul Filat este acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă.

CHIŞINĂU, 25 feb – Sputnik. O nouă şedinţă de judecată în dosarul ex-premierului Vladimir Filat va avea loc miercuri, 25 februarie, la Judecătoria Buiucani.

Maria Vieru, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, a declarat pentru agenţia Sputnik că şedinţa a fost stabilită pentru ora 10.30. Magistraţii urmează să examineze în fond dosarul în care deputatul Filat este acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă. 

Unul dintre avocaţii ex-premierului, Cristina Bancu, a declarat pentru Sputnik că apărarea şi învinuitul Vladimir Filat se vor prezenta joi în faţa instanţei.

„Noi o să ne prezentăm la şedinţă”, a menţionat Bancu.  

Adriana Beţişor Адриана Бецишор - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cum decurge judecata în dosarul Filat: mărturiile procurorilor

Ultima şedinţă în fond pe cazul Filat a avut loc săptămâna trecută, la 17 februarie.  La şedinţele în fond în dosarul ex-premierului Vladimir Filat judecătorii examinează deocamdată demersurile apărăii. Procurorul anticorupţie Adriana Beţişor a declarat că avocaţii lui Filat au înaintat la şedinţa de miercurea trecută mai multe demersuri, printre care eliberarea lui Filat din arest preventiv şi cercetarea lui în libertate. 

„Este o şedinţă de lucru. Se înaintează cereri, demersuri, se examinează. Este dreptul apărării. Nu este nimic nou”, a declarat procurorul. 

Ex-premierul a fost reţinut la 15 octombrie 2015, imediat după ce i-a fost retrasă imunitatea parlamentară. Acesta se află în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău.

Organul de urmărire penală îl anchetează pe Filat în baza art. 324 alin. (3) lit. b) şi art. 326 alin. (3) lit. a). Fostul premier este acuzat de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari şi trafic de influenţă cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari. Acesta este învinuit că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitelor servicii. 

Fluxul de știri
0