Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Europa le face un deserviciu imigranților din Orientul Apropiat

© Sputnik / Сергей Строителев / Accesați arhiva multimediaСитуация с мигрантами в Германии
Ситуация с мигрантами в Германии - Sputnik Moldova
Abonare
Politologul Sergiu Nazaria consideră că imigranții trebuie ajutați, în primul rând, prin soluţionarea problemelor din patria lor.

CHIȘINĂU, 17 feb — Sputnik. Europa nu le acordă de fapt refugiaților acel ajutor de are au ei nevoie, a declarat pentru Sputnik istoricul și politologul Sergiu Nazaria, comentând datele sondajului Sputnik. Opinii.

Migranten an der Grenze Mazedonien-Griechenland - Sputnik Moldova
Dacă frontierele vor fi sub lacăt, încotro se vor îndrepta refugiații

Potrivit sondajului Sputnik. Opinii, numărul nemților care consideră că guvernul trebuie să găzduiască în continuare migranți, după o lună de la evenimentele din Koln, s-a redus cu 7%. Acum aceştia constituie 51%.

Răspunzând la întrebarea "ar trebui guvernul Germaniei să mai admită sau nu refugiați în țară?", 41% dintre locuitorii Germaniei au afirmat că guvernul nu trebuie să mai găzduiască imigranți (este cu 6% mai mult în comparație cu un sondaj similar din octombrie 2015).

"Desigur, majoritatea imigranților sunt niște oameni nefericiți și ei trebuie să fie ajutați. Însă principalul ajutor trebuie îndreptat spre refacerea statalității țărilor din care au fost nevoiți să fugă. Este necesar să luptăm toţi împreună cu terorismul", a subliniat Nazaria.

Беженцы на острове Лесбос в Греции - Sputnik Moldova
Ungaria se pregăteşte pentru un nou val de migranţi

Potrivit acestuia, îngrijorarea neamțului de rând în privința imigranților este absolut întemeiată, deoarece cazurile de atac ale refugiaților asupra populației locale generează o tensiune socială gravă.

Despre proiectul „Sputnik. Mnenia". Proiectul internațional de studiere a opiniei publice a demarat în ianuarie 2015. Partener al proiectului este cunoscuta companie de cercetări „Populus". În cadrul proiectului „Sputnik. Mnenia" sunt realizate cu regularitate sondaje de opinii în țările Europei și în SUA pe cele mai actuale probleme sociale și politice.

Sputnik (sputniknews.com) este o agenţie de presă şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik include site, emisie radio digitală şi analogă, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik au la dispoziţie 24 de ore din 24 ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză.

Fluxul de știri
0