Ungaria se pregăteşte pentru un nou val de migranţi

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaБеженцы на острове Лесбос в Греции
Беженцы на острове Лесбос в Греции - Sputnik Moldova
Abonare
Ungaria ar putea să ridice un gard la graniţa cu România, pentru a stăvili noul val de refugiaţi aşteptat în primăvară.

CHIŞINĂU, 12 feb — Sputnik. Sosirea primăverii ar putea fi marcată de o acutizare a crizei migraţionale, caracterizată de un nou val masiv de migranți pe ruta balcanică, sunt de părere autorităţile ungare. Prin urmare, ţara este pregătită să ridice un gard și la granița cu România, după modelul celor deja ridicate la frontierele cu Serbia și Croația, a reiterat joi șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Janos Lazar, citat de agenția MTI, notează dcnews.ro.

Ситуация с беженцами на греческом острове Лесбос - Sputnik Moldova
Aproape 1 milion de migranţi au intrat în Europa în 2015

El a adăugat că Ungaria poartă consultări permanente pe tema migrației cu țările vecine, inclusiv cu România, la fel cum procedează și Turcia cu Uniunea Europeană.

Oficialul maghiar s-a referit şi la afirmațiile președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, care a amenințat că va inunda țările europene cu migranți, dacă Turcia nu va primi suficiente ajutoare financiare pentru întreținerea acestora. Janos Lazar a declarat în context că guvernul de la Budapesta se va opune oricărei înțelegeri între UE și Turcia ce ar putea spori presiunea migratorie.

Totodată, presa ungară a relatat că prim-ministrul Victor Orban a vorbit în faţa deputaţilor din partidul său, Fidesz, despre existenţa unui „pact secret" încheiat între Germania și Turcia, prin care 400.000-500.000 de migranți ar urma să fie preluați direct de pe teritoriul turc și redistribuiți prin cote în statele Uniunii Europene.

Fluxul de știri
0