Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce surprize a pregătit Filat pentru şedinţa de judecată de miercuri

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат 26.01.2016
Влад Филат 26.01.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Miercuri, 17 februarie, la la Judecătoria Buiucani a fost stabilită o nouă şedinţă de judecată în fond pe cazul ex-premierului Vladimir Filat.

CHIŞINĂU, 16 feb – Sputnik. O nouă şedinţă de judecată în cadrul dosarului fraudelor bancare unde ex-premierul Vladimir Filat este acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă a fost stabilită pentru ziua de miercuri, 17 februarie, la Judecătoria Buiucani. 

Vlad Filat - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filat, patru luni în arest. Soţia acestuia îi transmite un mesaj lui Ghimpu

Procurorul Maria Vieru, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, a declarat pentru Sputnik că şedinţa urmează să înceapă la ora 10.30.

La 2 februarie, judecătorii au anulat şedinţa pe acest caz din cauză că Filat s-a îmbolnăvit de otită cronică şi nu a putut să se prezinte în faţa instanţei.

La finele săptămânii trecute, şefa Secţiei relaţii publice a Departamentului Instituţiilor Penitenciare (DIP), Natalia Bucur, a declarat pentru agenţia Sputnik, că starea de sănătate a deţinutului preventiv Filat îi permite să se prezinte la şedinţele de judecată. 

Bucur a precizat că medicii de la Penitenciarul nr.13, unde se află în arest preventiv ex-premierul Vladimir Filat, califică starea de sănătate a acestuia ca una satisfăcătoare.

Vlad Filat 26.01.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filat a trecut de la antibiotice la vitamine

„Starea de sănătate a preventivului Vladimir Filat este una satisfăcătoare. Medicii de la penitenciar îi administrează lui Filat doar vitamine după tratamentul cu antibiotice pe care l-a urmat”, a declarat Bucur.

Avocatul ex-premierului, Igor Popa, nu a răspuns la solicitările Sputnik pentru a preciza dacă clientul său va veni miercuri în faţa magistraţilor.

La începutul acestui an, au început şedinţele de judecată în fond în cazul lui Filat. Organul de urmărire penală îl anchetează pe Filat în baza articolelor 324 alineat 3, litera b şi 326 alineat 3, litera a. Fostul premier este acuzat de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari şi trafic de influenţă cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari. Acesta este învinuit că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii. 

Fluxul de știri
0