Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filat a trecut de la antibiotice la vitamine

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Filat 26.01.2016
Vlad Filat 26.01.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Ex-premierul Vladimir Filat deţinut preventiv în Penitenciarul nr.13 se simte bine şi este în stare să se prezinte la şedinţele de judecată.

CHIŞINĂU, 13 feb – Sputnik.  Starea de sănătate a deţinutului preventiv Vladimir Filat îi permite să se prezinte la şedinţele de judecată, a declarat pentru agenţia Sputnik şefa Secţiei relaţii publice a Departamentului Instituţiilor Penitenciare (DIP), Natalia Bucur-Bandas. 

Bucur a precizat că medicii de la Penitenciarul nr.13, unde se află în arest preventiv ex-premierul Vladimir Filat, califică starea de sănătate a acestuia ca una satisfăcătoare.  

Влад Филат 26.01.2016 - Sputnik Moldova
Politică
Vlad Filat s-a îmbolnăvit. „Primeşte antibiotice”

„Starea de sănătate a preventivului Vladimir Filat este una satisfăcătoare. Medicii de la penitenciar îi administrează lui Filat doar vitamine după tratamentul cu antibiotice pe care l-a urmat”, a declarat Bucur. 

Purtătorul de cuvânt al DIP a mai precizat că, Filat nu a solicitat consultaţie din partea medicilor din afara închisorii. 

„Starea de sănătate a lui Filat îi permite să se prezinte la şedinţele de judecată”, a notat Bucur. 

Şedinţa de judecată în fond care urma să aibă loc la începutul lunii februarie a fost amânată pe motiv că Filat s-a îmbolnăvit de otită (inflamaţie acută sau cronică a membranei care acoperă canalul auditiv).

Vlad Filat 26.01.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Declaraţiile lui Filat în faţa instanţei: sunt nevinovat

„Medicii din penitenciar l-au diagnosticat cu otită cronică şi respectiv nu este în stare să participe la şedinţa de judecată”, a declarat avocatul lui Filat, Igor Popa. 

Acesta a precizat că ex-premierului medicii din penitenciar i-au prescris tratament cu antibiotice. 

Şedinţa de judecată în cazul lui Filat a fost amânată pentru data de 17 februarie, ora 10.30. 

Organul de urmărire penală îl anchetează pe Filat în baza articolelor 324 alineat 3, litera b şi 326 alineat 3, litera a. Fostul premier este acuzat de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari şi trafic de influenţă cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari. Acesta este învinuit că, în perioada când deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii. 

Ex-premierul se află în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău.

Fluxul de știri
0