Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un incident fără precedent sau cum a fost scos Petrenco din judecătorie

© Sputnik / Мирослав РотарьГригорий Петренко пытается сопротивляться полицейским.
Григорий Петренко пытается сопротивляться полицейским. - Sputnik Moldova
Abonare
În istoria Republicii Moldova nu există un alt precedent când instanţa de judecată ar fi pronunţat un verdict, fiind încercuită din toate părţile de protestatari, unii dintre ei fiind prezenţi chiar şi în sala de judecată.

CHIŞINĂU, 15 feb – Sputnik. Judecătoria sectorului Răşcani din capitală a respins cererea avocaţilor grupului Petrenco privind eliberarea din arest şi plasarea în arest la domiciliu, sub control judiciar, a lui Grigore Petrenco şi a celorlalţi camarazi ai săi.

Оппозиция в Кишиневе пикетировала здание суда - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Grupul Petrenco rămâne în arest

În timp ce instanţa examina cererea avocaţilor, sediul acesteia a fost împresurat din toate părţile de mii de protestatari, care au scandat lozinci antiguvernamentale şi au cerut eliberarea deţinuţilor politici din grupul Petrenco.

După ce instanţa a decis să menţină arestul ca măsură preventivă faţă de membrii grupului Petrenco, a fost nevoie de intervenţia în forţă a trupelor speciale, atât pentru a asigura scoaterea persoanelor arestate din sediul Judecătoriei Rîşcani, precum şi pentru asigurarea căii de acces pentru maşina cu care au fost transportaţi arestaţii.

Mulţimea de protestatari, printre care erau şi lideri ai Partidului Nostru şi ai Platformei DA, au decis să meargă în seara zilei de luni în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a decide, la un miting improvizat, care vor fi acţiunile de mai departe.

Fluxul de știri
0