Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Grupul Petrenco rămâne în arest

Abonare
Judecătoria sectorului Râşcani a respins cererea avocaţilor de a-i elibera din arest preventiv pe membrii grupului Grigore Petrenco.

CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Magistraţii de la Judecătoria sectorului Râşcani au respins, luni, cererea avocaţilor de a-i elibera din arest preventiv pe membrii grupului Grigore Petrenco.

„Se respinge cererea de eliberare cu eliberarea provizorie sub control judiciar ca fiind neîntemieată”, a declarat judecătorul.

„Aceasta nu este judecată. Justiţia moldovenească depinde de comenzile politice”, a declarat ex-deputatul Grigore Petrenco.

Protest 10/02/2016 Протест - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un nou loc de proteste al opoziției moldovenești: judecătoria sectorului Râșcani

Mai mulți susținători ai forțelor de opoziție de stânga din Moldova — ai Partidului Socialiștilor și „Partidului nostru", precum și ai Platformei de centru-dreapta „DA" —  pichetează clădirea judecătoriei sectorului Râșcani, cerând eliberarea deținuților politici din „grupul lui Grigore Petrenco”.

La 6 septembrie 2015, câțiva membri și activiști ai partidului de opoziție extraparlamentar „Blocul roșu" condus de fostul deputat, membru de onoare al APCE, Grigore Petrenco, au fost plasați în arest preventiv după ce au pichetat Procuratura Generală a RM, pe motiv că au provocat dezordini în masă. Conform anchetei, cei șapte reținuți „au organizat, au condus și au participat activ la acțiuni nelegitime, instigând la nesupunere față de reprezentanții puterii și au aplicat forța fizică utilizând un șir de obiecte în calitate de arme".

Fluxul de știri
0