Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Parlamentul Republicii Moldova le oferă tinerilor un program de stagiu

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Doritorii de a studia activitatea Parlamentului Republicii Moldova chiar din interiorul instituţiei au posibilitatea să candideze la un program de stagiu organizat al doilea an consecutiv.

CHIŞINĂU, 15 feb – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova oferă stagii pentru sesiunea de primăvară. Stagiarii vor participa la procesul de analiză, elaborare și administrare a actelor legislative, la procedura de expertiză legislativă, la ședințele comisiilor parlamentare, la alte activități din cadrul subdiviziunilor Secretariatului Parlamentului, a anunţat serviciul de presă al legislativului.

Маринан Лупу - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Marian Lupu, despre şansele alegerii preşedintelui ţării de către Parlament

Sursa a precizat că la  Programul de stagii  pot candida studenți în anii terminali, masteranzi și doctoranzi, tineri specialiști din mediul academic și științific, reprezentanţi ai societăţii civile.

Candidatul trebuie să întrunească următoarele criterii de eligibilitate:

— să cunoască limba română și o limbă de circulație internațională;

— să nu aibă antecedente penale nestinse, alte restricţii legale privind activitatea în instituţii publice;

— să nu aibă calitatea de soţ/soţie, rudă sau afin, până la gradul al III-lea, inclusiv, al/a unuia dintre funcţionarii din subdiviziunea Secretariatului Parlamentului pentru care aplică;

— să aibă vârsta de până la 30 de ani;

— să prezinte dovada înscrierii la studii de licenţă (cu media la ultima sesiune de minim 8,5), de masterat (cu media de licenţă de minim 8,5) sau doctorat (cu media de master de minim 8,5) în Republica Moldova sau în străinătate ori dovada angajării în cadrul unei organizaţii neguvernamentale, cu experienţă de lucru de până la 2 ani.

"Doritorii de a participa la acest program trebuie să depună la Parlament un dosar în care trebuie să fie un formular de aplicare, o scrisoare de recomandare şi una de intenţie, copia actului de identitate şi a documentelor care atestă studiile, cunoaşterea limbilor, experienţa de muncă etc", precizează instituţia.

Actele urmează să fie depuse la Parlament până la 24 februarie.

Fluxul de știri
0