Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deja vu: la Chişinău începe un nou război contra panourilor publicitare

© PhotoРекламный щит
Рекламный щит - Sputnik Moldova
Abonare
Fără panouri publicitare în Chișinău. Nu este vorba despre un slogan uitat din campania electorală, ci despre o decizie luată azi la ședința operativă a serviciilor primăriei capitalei.

CHIŞINĂU, 15 feb – Sputnik. Potrivit deciziei de luni de la şedinţa serviciilor primăriei capitalei, începând cu 1 iunie 2016 zeci sau poate chiar sute de panouri publicitare din oraș vor fi demontate.

Panourile publicitare din interiorul drumurilor cu sens giratoriu și din apropierea lor, dar și cele care sunt situate deasupra carosabilului sau chiar pe benzile de separare a sensurilor, toate vor fi demontate în acest an. Declarația îi aparține primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, și a fost făcută la ședința operativă a serviciilor Primăriei Capitalei.

Рекламный щит - Sputnik Moldova
Societate
La Orhei este adusă în ordine publicitatea stradală

„Până lunea viitoare pregătiți lista acelora cărora li se prelungește termenul pentru 3 luni. Și după 2 luni îi preîntâmpinăm că trebuie să fie demontate. Din start introduceți în această liste următoarele,  cele care sunt pe mijlocul bulevardelor, cum este Dacia, Grigore Vieru sau Calea Orheiului și altele. De asemenea cele care sunt peste carosabil, cele care sunt la sensurile giratoriii și în raza de o sută de metri de la sensurile giratorii. Pe lângă asta zona istorică, zona muzeului orașului. Ștefan cel mare, evident, Negruzzi, Alecsandri, 31 August, Tighina, Alexandru cel Bun. Să se cunoască informația ce avem de gând să facem. Am răbdat un an, doi, trei, zece acuși. Cred că ajunge”, a spus Chirtoacă.

Agenții economici care dețin respectivele panouri susțin că în contractul încheiat cu administrația publică locală nu este stipulat expres cine trebuie să demonteze panourile publicitare, ei fiind de părere că Primăria Capitalei trebuie să facă acest lucru. Pe de altă parte, primarul general, Dorin Chirtoacă, a declarat că potrivit regulamentului, dispozitivele pot fi demontate la prima solicitarea a administrației publice locale, iar agenții trebuie să se conformeze, demontându-le din cont propriu.

„Pe 1 mai îi anunțați, asta este ultima lună de activitate, iar de la 1 iunie să le demonteze. Dacă nu o fac din proprie inițiativă în termenul prevăzut de regulament, adică o săptămână două, preturile de sector să pregătească Prestările Servicii să intervină pe adresele pe care le-am menționat, iar direcția juridică să fie pregătită să ne judecăm cu respectivii”, a mai declarat primarul Chirtoacă.

Primarul Capitalei a solicitat preturilor de sector să întocmească listele cu toate panourile publicitare care ar trebui scoase și a mai precizat că administrația publică locală este gată să demontezi panourile din propriile cheltuieli dacă lucrul acesta nu vor să-l facă agenții economic.

Fluxul de știri
0