Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

La Orhei este adusă în ordine publicitatea stradală

© PhotoРекламный щит
Рекламный щит - Sputnik Moldova
Abonare
În total, se planifică demontarea a 52 de panouri publicitare. Este vorba de panourile cu dimensiuni de 3x6 și 2x1 metri, instalate pe marginea drumului. Dezasamblarea acestora va dura aproximativ trei săptămâni.

CHIȘINĂU, 28 oct — Sputnik. Orașul Orhei a declarat război publicității stradale. Panourile publicitare au devenit deja de mai multă vreme un atribut căruia oamenii, practic, nu-i acordă atenție. Pe lângă faptul că afectează aspectul estetic al orașului, ele, în multe cazuri fiind instalate prea aproape de marginea drumului, creează anumite riscuri pentru circulația rutieră.

Primarul orașului, Ilan Șor, a anunțat încă în luna august că se va face ordine și că multe panouri vor fi dezasamblate, deoarece în ultimii ani ele au devenit o adevărată problemă pentru marile orașe, iar Orheiul nu este o excepție în acest sens.

Казино - Sputnik Moldova
Societate
Jocurile de noroc, interzise la Orhei

Edilul consideră că panourile de publicitate stradală afectează imaginea întregului oraș, ele fiind în număr mai mare decât indicatoarele de circulație. De aceea a venit timpul să se facă ordine în această privinţă.

În afară de aceasta, multor agenți economici care și-au instalat publicitatea deja le-a expirat termenul autorizației, a declarat viceprimarul de Orhei, Reghina Apostolova.

Conform legislației în vigoare, se interzice amplasarea instalațiilor publicitare la o distanță mai mică de 6 metri de la marginea carosabilului, la intersecții, pe poduri, estacade, viaducte, parapete sau grilaje de protecție, precum și prin metoda vopsirii sau lipirii peste elementele rutiere, instalațiile stradale și pe clădiri, dacă nu s-a convenit cu proprietarii acestora.   

Fluxul de știri
0