Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai mulţi suspecţi în cazul atentatului cu grenadă la casa lui Drăguţanu

© SputnikДорин Дрэгуцану
Дорин Дрэгуцану - Sputnik Moldova
Abonare
Organul de urmărire penală are în vizor câteva persoane în cazul atentatului cu grenadă la casa guvernatorului BNM Dorin Drăguţanu.

CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Poliţia are în vizor câteva persoane în cazul atentatului cu grenadă la casa guvernatorului Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) Dorin Drăguţanu, a declarat ministrul de Interne, Alexandru Jizdan.

„Sunt câteva persoane pe care le avem în vizor”, a precizat ministrul. 

Jizdan a comunicat că după analizarea imaginilor video de pe camerele de supraveghere din preajma atentatului, au apărut detalii noi despre acest caz.

Ministrul a refuzat însă să ofere mai multe detalii, dar a precizat că au fost audiaţi mai mulţi martori pe marginea cazului.

Дом Дрэгуцан - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Poliţia vorbeşte despre suspectul în cazul deflagraţiei la casa lui Drăguţanu

Şeful adjunct al Inspectoratului General de Poliţie, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat săptămâna trecută în cadrul unei conferinţe de presă că grupul de anchetă dispune de mai multe probe video, foto şi biologice în dosarul atentatului la viaţa guvernatorului BNM.

Procuratura Generală a deschis un dosar penal pe cazul exploziei grenadei aruncate în casa guvernatorului Băncii Naţionale a Moldovei, Dorin Drăguţanu. Ancheta este condusă de Secţia cazuri excepţionale a Procuraturii Generale.

Incidentul a avut loc la 1 februarie, ora 02:40, când guvernatorul şi membrii familiei sale se aflau în casă. În urma deflagraţiei nu au suferit persoane, fiind deteriorate elemente ale construcţiei casei.

Dosarul penal este deschis pe infracţiunea act terorist. Pentru infracţiunea respectivă, norma penală prevede închisoare de la 8 până la 15 ani.

Fluxul de știri
0