Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliţia vorbeşte despre suspectul în cazul deflagraţiei la casa lui Drăguţanu

© Sputnik / Мирослав РотарьДом Дрэгуцан
Дом Дрэгуцан - Sputnik Moldova
Abonare
Grupul mixt de urmărire penală deţine mai multe probe video, foto şi biologice în cazul deflagraţiei grenadei la casa guvernatorului Băncii Naţionale a Moldovei.

CHIŞINĂU, 10 feb – Sputnik. Ofiţerii de investigaţie ar fi identificat deja suspectul care a aruncat o grenadă în curtea casei guvernatorului Băncii Naţionale a Moldovei, Dorin Drăguţanu. 

Şeful adjunct al Inspectoratului General de Poliţie, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat miercuri în cadrul unei conferinţe de presă că grupul de anchetă dispune de mai multe probe video, foto şi biologice pe marginea acestui caz. 

Întrebat dacă a fost identificată persoana sau persoanele care au aruncat grenada în curtea casei guvernatorului, Cavcaliuc a declarat că nu va oferi detalii despre suspect, deoarece ancheta este condusă de Secţia cazuri excepţionale a Procuraturii Generale. 

Дрэгуцан - Sputnik Moldova
Societate
Drăguţanu: părinţii mei sunt şocaţi

„Avem imagini video de pe mai multe surse. Probe foto, biologice. Conducerea urmării penale este efectuate de Procuratura Generală. Au fost desemnaţi cei mai buni angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii şi experţi care investighează acest caz. Probe sunt. Ele se examinează. Ancheta înaintează”, a declarat Cavcaliuc.  

Procuratura Generală a deschis un dosar penal pe cazul exploziei unei grenade ofensive aruncate în casa guvernatorului Băncii Naţionale a Moldovei, Dorin Drăguţanu. Incidentul a avut loc la 1 februarie, ora 02:40, când guvernatorul şi membrii familiei sale se aflau în casă. În urma deflagraţiei nu au suferit persoane, fiind deteriorate elemente ale construcţiei casei. 

Dosarul penal este deschis pe infracţiunea act terorist, iar investigaţiile sunt efectuate de către un grup mixt de urmărire penală, cu participarea procurorilor Secţiei exercitare a urmăririi penale pe cauze de criminalitate organizată şi excepţionale a Procuraturii Generale, ofiţeri de investigaţii din cadrul poliţiei şi Serviciului de Informaţii şi Securitate. 

Pentru infracţiunea respectivă, norma penală prevede închisoare de la 8 până la 15 ani.


Fluxul de știri
0