Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

A fost identificată femeia din Rusia care "a adus" virusul Zika din Dominicane

© Sputnik / Anton Denisov / Accesați arhiva multimediaПрезентация самолета Airbus А330-300 ОАО "Владивосток Авиа" в аэропорту "Внуково"
Презентация самолета Airbus А330-300 ОАО Владивосток Авиа в аэропорту Внуково - Sputnik Moldova
Abonare
De la începutul anului curent, Rospotrebnadzor efectuează monitorizarea săptămânală a stării de sănătate a celor care se întorc din țările tropicale ce fac parte din "zona de risc".

CHIȘINĂU, 15 feb — Sputnik. O cetățeană din Rusiei, care a fost depistată cu virusul Zika, s-a molipsit pe când se afla la odihnă în Republica Dominicană, a comunicat Rospotrebnadzor.

"Pacienta s-a aflat la odihnă în Republica Dominicană. La sosirea în ţară, nu au fost observate manifestări clinice ale bolii, dar peste câteva zile de la întoarcere a început să se simtă rău, acuzând temperatură înaltă și erupții pe piele", se menţionează în comunicatul departamentului.

Коллекция инклюзов геологического музея имени Вернадского - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Virusul Zika, cât de reală este răspândirea lui în Moldova

De la începutul anului 2016, Rospotrebnadzor a început monitorizarea săptămânală a persoanelor care sosesc din ţările cu risc sporit de febră transmisibilă (care se transmit prin mușcături ale insectelor). Până la 15 februarie, pe aeroporturile și în punctele maritime de trecere, unde sosesc cursele din America de Sud și Centrală, din bazinul Caraibelor, Brazilia, Asia de Sud-Est, Oceania și Africa au fost examinate peste 50 de mii de persoane în ceea ce privește prezența bolilor infecțioase.

Febra Zika este o boală infecțioasă acută a maimuțelor, care se transmite uneori şi la om prin înţepătura țânțarilor și se caracterizează prin febră cu o evoluție benignă. Virusul este foarte periculos pentru femeile gravide, pentru că generează la făt microcefalie cu potențiale leziuni grave ale creierului.

Fluxul de știri
0