Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Contrabandişti reţinuţi cu focuri de armă la Prut

© Sputnik / Rodion ProcaPistol
Pistol - Sputnik Moldova
Abonare
Poliţiştii de frontieră moldoveni reţin periodic la Prut persoane care încearcă să transporte în România ţigări de contrabandă. Valoarea ultimei capturi este de circa 3 mii de euro.

CHIŞINĂU, 15 feb – Sputnik. Polițiștii de frontieră din Republica Moldova au reţinut trei cetăţeni care au pus la care transportarea ilegală în România a câtorva mii de pachete de ţigări. Intenţia acestora a fost curmată însă în apropiere de localitatea Patreşt-Petreşti din raionul Ungheni.

Potrivit Poliţiei de frontieră, au fost reţinuţi trei bărbaţi cu vârstele de 21, 23 și 31 de ani. Aceştia intenţionau să treacă peste Prut 6.810 pachete de ţigări produse în Republica Moldova. Valoarea mărfii este estimată la aproximativ 3300 de euro.

Табачная фабрика - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova apare într-o reţea internaţională de contrabandă cu ţigări

Cei trei au fost reţinuţi în flagrant. Iniţial, aceştia nu s-au supus somaţiilor verbale ale oamenilor legii, abandonând coletele cu pachete de ţigări şi fugind în direcţii diferite. Astfel, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare pentru a-i opri pe cei trei tineri şi au tras focuri de avertisment.

Marfa ce urma să fie transportată ilegal peste Prut în România era ambalată în cinci colete învelite în folie neagră, care conţineau o cantitate de 2880 de pachete de ţigări „Plugarul”, 1500 de pachete — „Hilton”, 1490 de pachete „Ritm” şi 940 de pachete „Winston”.

Acesta caz este cercetat în baza legii penale a Republicii Moldova, iar persoanele reţinute riscă pedeapsă cu închisoarea de la 3 până la 10 ani.

Fluxul de știri
0