Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova apare într-o reţea internaţională de contrabandă cu ţigări

© Sputnik / Руслан Кривобок / Trecere la banca de fotografiiТабачная фабрика
Табачная фабрика - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În România au loc zeci de percheziţii în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigări în proporţii deosebit de mari din Moldova şi Ucraina.

CHIŞINĂU, 26 oct – Sputnik. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din România (DIICOT) — Biroul Teritorial Brăila, efectuează 32 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Brăila, Galaţi şi Suceava, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată.

„Există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2010, pe raza judeţelor Brăila, Galaţi şi Suceava s-a constituit un grup infracţional organizat, având ca principală preocupare infracţională contrabanda cu produse din tutun, care provin din Ucraina şi Republica Moldova”, anunţă DIICOT.

Membrii grupului au procurat, transportat, depozitat şi distribuit importante cantităţi de ţigări, obţinând importante beneficii materiale. Prejudiciul estimat este de peste 500.000 euro.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism — Biroul Teritorial Brăila urmează să fie aduse, în vederea audierii un număr de 70 persoane.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către S.R.I.

 

Fluxul de știri
0