Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Medvedev: "războiul rece" nu a început, dar NATO se îndreaptă către acesta

© Sputnik / Дмитрий Астахов / Accesați arhiva multimediaПремьер-министр РФ Д. Медведев принял участие в Мюнхенской конференции по безопасности
Премьер-министр РФ Д. Медведев принял участие в Мюнхенской конференции по безопасности - Sputnik Moldova
Abonare
Într-un interviu pentru revista "Times", şeful Guvernului FR a explicat declarația pe care a făcut-o la Conferința pentru securitate de la Munchen.

CHIȘINĂU, 15 feb — Sputnik. Prim-ministrul Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a precizat în legătură cu afirmaţiile sale despre un "nou război rece" că deciziile NATO contribuie la declanșarea lui, dar că acesta, de fapt, încă nu a început.

Termenul noul "război rece" a fost utilizat de Medvedev la Conferința pentru securitate de la Munchen, atunci când a vorbit despre relațiile Rusiei cu NATO. El a declarat că linia politică a NATO în raport cu FR rămâne neprietenoasă și închisă, iar Rusia este declarată cel mai mare pericol pentru NATO în general, pentru Europa, pentru America, dar și pentru alte țări.

"Dumneavoastră ați întrebat despre războiul rece. De fapt, este o construcție care planează în aer. Eu nu am afirmat nicăieri că a început un nou război rece, dar am spus că deciziile NATO ar putea îndrepta lucrurile spre apariția unui nou război rece. Am spus acest lucru și sunt gata să-l confirm încă o dată", a spus Medvedev într-un interviu pentru revista "Times".

NATO - Sputnik Moldova
Expert: NATO va fi nevoită să accepte dialogul cu Rusia

"Pentru că până la mine a luat cuvântul fostul meu coleg Stoltenberg, care acum este secretar general NATO, dar despre ce a vorbit el? A spus că Rusia trebuie limitată, contingentul trebuie majorat, trebuie apărate toate frontierelor. Și dacă asta nu este o pregătire de război, atunci ce este? Aceasta este realitatea", a adăugat el.

Medvedev a mai declarat că Rusia nu are nevoie nici de un război permanent. "Nu avem nevoie nici de un război permanent și Rusia nu vrea să participe la ceva de acest gen acestea", a spus el.

Vorbind despre situația din Siria și planurile mai multor țări de a participa într-o operațiune terestră, Medvedev a subliniat că atunci când conflictul trece într-o operațiune terestră, el practic nu se mai sfârșeşte, ceea ce este foarte periculos.

Fluxul de știri
0