Expert: NATO va fi nevoită să accepte dialogul cu Rusia

© Flickr / Medien BundeswehrNATO
NATO - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, propune reluarea procesului de negocieri cu Rusia. Este foarte probabil că în curând își va reîncepe activitatea Consiliul Rusia-NATO.

Scutul de foc Ministerul Apărării al Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Armatele Moldovei şi României, reformate în conformitate cu politicile NATO
CHIȘINĂU, 28 ian — Sputnik. Secretarul General al Alianţei Nord-Atlantice a declarat că Federaţia Rusă și NATO trebuie să renunţe la tensiuni și să reia dialogul. Politologul Alecsandr Hramcihin a declarat în discuția cu corespondentul Sputnik că alianța a înțeles caracterul nefondat al politicii americane în raport cu Rusia. Politologul Alecsandr Hramcihin a declarat în cadrul discuţiei cu corespondentul Sputnuk că Alianţa a conştientizat inconsistenţa politicii sale în raport cu ER.

Vicedirectorul Institutului de Analiză Politică și Militară, Alecsandr Hramcihin, a explicat ce a determinat decizia NATO privind convocarea ședinței Consiliului Rusia-NATO, despre care a anunțat secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, relatează Sputnik Uzbekistan.

"NATO s-a convins că politica sa nu influențează politica Rusiei pentru că Alianța nu este gata să se confrunte cu aceasta în aspect militar. Realizând reforma dezarmării, ei nu pot începe să se înarmeze din nou. De aceea au nevoie să inițieze un dialog cu Rusia. Ei nu au pur şi simplu altă soluție", a explicat analistul.

Jens Stoltenberg a declarat totodată despre o oarecare amplificare a prezenței militarea la hotarele de Est ale Alianței. Dar, potrivit acestuia, amplasarea a sute de mii de soldați gata de luptă, așa cum s-a întâmplat în timpul războiului rece, este exclusă.

"Informația privind amplificarea prezenței NATO la Est este și ea o ficțiune. Și cauza este tot reforma dezarmării", a adăugat Hramcihin.

Dmitri Peskov, porte-parole du président russe - Sputnik Moldova
Peskov: Extinderea NATO spre frontierele FR va duce la contramăsuri

Stoltenberg nu a numit termene concrete. Șeful NATO a promis să se consulte cu aliații.

Amintim că Alianţa a întrerupt colaborarea militară cu FR la 1 aprilie 2014 din cauza divergențelor în problema Ucrainei, dar colaborarea în Consiliul Rusia-NATO continuă la nivel diplomatic.

© SputnikInfografic opinie 10/11/2015 09:30
Infografic opinie 10/11/2015   09:30 - Sputnik Moldova
Infografic opinie 10/11/2015 09:30
Fluxul de știri
0